Współrzędne 26

Uploaded 7 listopada 2012

-
-
11 m
6 m
0
0,7
1,3
2,67 km

Obejrzane 810 razy, pobrane 14 razy

w pobliżu  Poliña de Júcar, Valencia (España)

Ruta circular curta pel camí de L'Ermita i tornant pel cami La Font. Es pot fer al revés, segons gust de cadascú. Eixim pel camí de l'Ermita; passant el cementeri i la Seguia Segona ens desviarem a la dreta per la travessia de L'Ermita al Camí La Font. Aplegat al Camí La Font anirem a la dreta fins aplegar al poble.

View more external

Construcció de 1920 situada sobre la Séquia Primera; estigué en ús fins que la pantanada de 1982 el va tombar. Algunes dones el gastaven encara als anys 70 i com el nivell d'aigua de la séquia era molt baix la part final de la pedra de llavar de la part esquerra fou rebaixada. Despres de la pantanada les restes sepultaren el camí de pas de l'interior del llavaner deixant-lo al nivells dels camps; també allí quedaren restes. L'any 2005 es portà a terme una primera restauració: es netejà la zona d'enderrocs amb una acurat treball que va permetre recuperar gran part de les rajoles i quatre dels arcs que formaven les finestres obertes. Les rajoles s'han reutilizat i són les que han quedat a la vista. Amb els arcs es va poder reconstruir les finestres en la seua forma original; a més els arcs originals serviren per fer el motlle utilitzar per conseguir la resta d'arcs segons els sistema tradicional. En una segona fase que tingué lloc l'any 2007 es reconstruí la coberta amb tirant i teula alacantina a dos aigües.
Ermita dedicada al patró del poble, Sant Sebastià. Segons autor datada al segle XVI-XVII fou restaurada en 1985. Construcció senzilla, de dimensions reduides, amb cuberta de teula tipus àrab a dos aigües. L'accés és una porxada cuadrangular perforada amb arcs rebaixats. Es pot vore l'interior en estar acristalat l'arc ojival que forma la porta, tancada amb reixa. L'interior està cobert amb viges de fusta i volde de bovedilla dentada, formant una volta de canó apuntada. La tradició conta que la Festa de Sant Sebastià, amb fira de porrat es feia a l'explanada de l'ermita fins que es traslladà ahí el cementeri. Es de propietat municipal i no es celebra culte.
Cementeri Municipal de Polinya de Xúquer. Fou construit en 1882 per complir la normativa de 1787 que obligava a traure del poble els cementeris; abans estava al costat de l'esglesia. Fou ampliat i reformat en 1928 i en diverses ocasions posterior, segons les necessitats. Està junt a l'ermita de Sant Sebastià; segons la tradició es construí sobre l'explanada on es feia la festa al Sant.

Komentarze

    You can or this trail