Czas  4 godzin 8 minut

Współrzędne 2375

Uploaded 8 października 2017

Recorded października 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
372 m
51 m
0
3,5
7,0
14,03 km

Obejrzane 1800 razy, pobrane 78 razy

w pobliżu Sant Climent de Llobregat, Catalunya (España)

Sant Climent de Llobregat - Esglesia de Sant Climent de Llobregat - Can Taps - Coll de la Creu - Ermita del Roser - Camí Ral - Les Comes - Puig d´Endí - Costa Fustera - ermita de Sant Marti de Porres - Turo del Tabor - Serra de Mas Segarra - Turó del Porro - Coll de Querol - Coll de la Creu de Querol - Can Biscarri - Coll de Can Biscarri - Camí del puig de l´Angle - Turó de l´Angla - l´Estret de Roques - Camí del Cordal de Sant Ramon - Costes de Sant Ramon - Ermita de Sant Ramon - Cim del Montbaig - Camí del bosc del Consol - Font de Sant Ramon - Can Bonet - Travesia Prat de la Riba - Sant Climent de Llobregat

Sant Climent de Llobregat és un municipi del Baix Llobregat que té uns 11 km² de superfície i la seva població supera lleugerament els 4.000 habitants. El poble limita amb els municipis de Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Begues, Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló.

La millor època per visitar Sant Climent és la primavera, car és quan la cirera, fruit identificatiu del poble després que s'adoptés aquest conreu a causa de la fil·loxera, creix en les anomenades vinyes (parcel·les de terra reconvertides), les quals proporcionen excel·lents cireres, que donen a aquest poble anomenada arreu.
Actualment, Sant Climent de Llobregat està agermanat amb la vila rossellonesa de Baixàs.
Durant la Guerra Civil el seu nom oficial fou El Cirerer del Llobregat

Situació geogràfica
La vila de Sant Climent de Llobregat està situada a la vall de les rieres de Les Comes, del Querol i de Salom, a només 15 km de Barcelona, i envoltada per les muntanyes de Sant Ramon, Pedres Blanques, Costa Fustera, Coll de la Creu i el Padró. El seu terme municipal d'una superfície de 10,81 km² limita amb els de Viladecans i Gavà (al sud), Begues (a l'oest), Torrelles de Llobregat (al nord), Santa Coloma de Cervelló (al nord-est) i Sant Boi de Llobregat (a l'est).

Té els seus accessos per dues carreteres comarcals (BV. 2003 i BV. 2004), les quals s'uneixen al mig del poble, una procedent de Viladecans i l'altra de Sant Boi de Llobregat. També els camins rurals i les pistes forestals ens comuniquen amb Gavà, Begues i Torrelles de Llobregat.

Ruta circular por Sant Climent de Llobregat que nos llevara a la ermita de Sant Ramon y dando un trazado circular realizaremos la olla que rodea Sant Climent de Llobregat
o
Źródło

Font de Sant Climent de Llobregat

Architektura sakralna

Esglesia de Sant Climent de Llobregat

Waypoint

GR-92

El GR 92 o sender del Mediterrani és un sender de gran recorregut. Passa per Catalunya, el País Valencià, Múrcia i continua per Andalusia. Forma part del sender europeu E-10 (mar Bàltic-Mediterrani). Es diu així perquè el tram català havia d'estar acabat l'any 1992, pels Jocs Olímpics de Barcelona. El tram de Catalunya és de 561 km,[3] i segueix tota la costa catalana, mostrant la diversitat de cales, platges i paisatges mediterranis, com també les serres litorals. Comença a Portbou i es dirigeix a Llançà. Des d'aquí baixa als aiguamolls de l'Empordà, de gran interès ornitològic, travessa el riu Fluvià i arriba a les ruïnes gregues d'Empúries. Després de pujar al massís del Montgrí, baixa a Begur i a Palafrugell. Seguidament, passa per la serra de les Gavarres i passa per les conegudes poblacions de Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar. Seguidament, s'enfila al massís del Montnegre i el Corredor. Després del poblat ibèric de Puig Castellar, arriba a Santa Coloma de Gramenet, travessa el Besòs i voreja Barcelona per la serra de Collserola.
Skrzyżowanie

Intersección

Architektura sakralna

Ermita del Roser

La Capella de la Mare de Déu del Roser o Ermita del Roser és una ermita situada a Sant Climent de Llobregat que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i es va construir l'any 1958. Es tracta d'una edificació d'una sola nau, en forma de trapezi, de planta rectangular, tirant a quadrat, acabada amb un absis semicircular a l'estil de les capelles romàniques. L'absis està situat sobre un sòcol de pedra. Les parets estan dividides, per la part exterior, per tres contraforts simulats. Aquests, al seu torn, divideixen la paret en dos: entre els contraforts laterals s'inscriu una finestra, mentre a l'absis s'obren dos. Davant de l'entrada, a la part frontal, hi ha dos esglaons i a la part superior de la porta un petit sostre de fusta. El sostre de l'ermita és a dos vessants i el de l'absis circular. També al sostre, a la part davantera, es troba un campanar, fingit. El 1952, "recordant els feligresos, amb nostàlgia, l'anterior existència de dues ermites a Sant Climent, quan en aquell moment no en tenien cap", s'envia una instància al bisbat sol·licitant el permís eclesiàstic per edificar una ermita dediacada a la Mare de Déu del Roser. Joan Pagés Esteve i Cristina Riera ofereixen el terreny necessari per al seu enclavament. El lloc és un terreny situat a la cimera de la muntanya que domina la població, al costat de l'antic camí reial, amb una extensió d'unes 21 hectàrees. El 1955, el rector Mn. Isidre Puig envia una instància sol·licitant l'aprovació del projecte realitzat per l'arquitecte Armand Mas, que s'aprovarà sis mesos més tard. A continuació, es fa la benedicció i col·locació de la primera pedra. Poc temps després, però, s'envia una nova instància d'aprobació d'un nou projecte executat per l'arquitecte municipal Joan Amat, doncs l'anterior resultava massa costós. Encara passaran dos anys fins al 1957, quan el Bisbat aprova el projecte. A l'aplec de l'Ermita del Roser del primer cap de setmana d'octubre se celebren diversos actes festius, entre els quals, un sopar de germanor, l'actuació de diversos grups musicals, la missa de diumenge, un dinar popular i jocs per a la mainada. Per arribar-hi se surt des de la Plaça de la Vila de Sant Climent de Llobregat, per continuar pel camí del Marí fins al coll del cementiri. Just abans de començar la baixada cap al cementiri s'agafa una pista forestal a mà dreta. Es tracta del Camí Ral que arriba fins al terme municipal de Begues. El camí forma part del típic bosc mediterrani (pi blanc, alzines, roures, ginesta) fins a arribar a un petit turó on es troba l'Ermita del Roser.
Waypoint

Cami Ral

Stanowisko archeologiczne

Ruinas y deposito de agua

Skrzyżowanie

Intersección

Skrzyżowanie

Intersección

Waypoint

Antena

Antena repetidora de Vodafone de telefonia mòbil al costat d'una escola a Sant Martí de Torrelles de Llobregat
Architektura sakralna

Ermita de Sant Marti de Porres

Szczyt

Turo del Tàbor 365 mts

El Turó del Tàbor és una muntanya de 356 metres que es troba entre els municipis de Sant Climent de Llobregat i de Torrelles de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat.
Przełęcz

Coll de la Creu de Querol

La Creu del Querol és una creu de terme al municipi de de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es tracta d'una creu enmig de la muntanya, en el paratge del Querol, de ferro massís, de braços rectes i secció quadrangular. Està encastada damunt una petita base quadrangular de formigó. La seva ubicació marca el termenal dels municipis de Torrelles, Sant Boi, Sant Climent i Santa Coloma. Abans d'aquesta creu en el mateix indret n'hi havia una altra que, segons informació facilitada des de l'ajuntament, molts anys enrere va ser trencada i finalment va desaparèixer. La creu actual es troba en un bon estat de conservació.
Przełęcz

Coll de Can Biscarri

Waypoint

Precaución

Waypoint

Cami del l' Angle

Skrzyżowanie

Intersección

Waypoint

Estret de Roques (baix)

Roca del municipi de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat). L’Estret de Roques, és més que un nom evocador per a un geòleg, és el llindar entre dos mons separats per una estreta carena que baixa del Puig de l’Angle i que, travessant el coll de l’estret de Roques, s’enfila pel cordal fins l’ermita de Sant Ramon, al cim del Montbaig, a 292 m sobre el nivell del mar, magnífic mirador del delta, del pla de Barcelona, del Garraf i de la mar catalano-balear. Si des del camí carener mirem cap a l’est, cap a Sant Boi, veurem la vall baixa i l’àpex del delta del Llobregat, retallat pel Montjuïc al fons; és l’espai de la connurbació metropolitana, del continu urbà i del garbuix d’infrastructures viàries a l’entrada sud de Barcelona. Si adrecem ara la vista cap a l’oest el paisatge és muntanyenc, forestal i agrari, amb conreus de cirerers que, si hi passeu ara, a l’abril, els veureu amb tota la seva floració blanca; és el relleu de serrats i valls que formen el sòcol geològic del massís del Garraf , que tanca el paisatge cap a ponent. El punt de l’estret de Roques també és el límit entre les aigües que van al Llobregat, cap a l’est ( Sant Boi) i les que s’apleguen a la riera de Sant Climent, travessen la plana deltaica, cap als antics aiguamolls asssecats de Les Filipines i desemboquen a l’estany del Remolar, és a dir directament a la línea de costa. L’estret de Roques és per tant un llindar paisatgístic de primer ordre entre la ciutat metropolitana i la ruralitat, entre la plana fluvial i la muntanya. Per aquest punt estratègic passava l’antic camí ral que sortia de Barcelona, travessava el riu a Sant Boi, s’enfilava per Begues i Olesa de Bonesvalls cap a Vilafranca i més enllà. Encara es conserven fragments d’aquest camí , paral.lels a la carretera que surt del raval del Bori cap a a Sant Climent i, en arribar al coll el camí queda penjat a les dues bandes pel damunt del traçat nou de la carretera. S’ha conservat, mig amagat dins del bosc, el pas antic encaixat entre les pissarres que formen una petita gorja – l’estret- que ha estat testimoni del pas de viatgers, traginers i bandolers durant secles
Most

Pont

Architektura sakralna

Ermita de Sant Ramon 293 mts.

La ermita de Sant Ramon se encuentra en la cima de la montaña de Sant Ramon (también conocida como Montbaig o Montaña de Golbes), en el término municipal de San Baudilio de Llobregat. En la cima hay un pequeño bar. En la cima, además de la ermita, hay una pequeña plaza (a 300 metros de altura) desde la cual se ve todo el delta del Llobregat y, en días claros, el massís de Montserrat e incluso la zona más próxima de los Pirineos. La ermita se construyó entre el 1885 y el 1887. Antes de la construcción de la ermita, la montaña era conocida por Golbes, nombre que mantiene una fuente situada en el camino que sube a la cima. El estilo de la ermita es de inspiración neorromántica y fue construida por Josep Estruch i Comella en memoria de sus padres, Ramon y Eulalia, patronos de la capilla.1​2​ Consta de tres cuerpos, de los cuales sólo el central es propiamente la iglesia. El interior de la iglesia fue destruida en 1936 al inicio de la Guerra Civil
Punkt informacyjny

Policia Local

2 Opinie

 • Zdjęcie roigecosta

  roigecosta 2018-05-05

  I have followed this trail  View more

  Buenas vistas sobre la comarca del baix Llobregat y Barcelona al fondo. Agradable pateada.

 • Zdjęcie Josep 7.0

  Josep 7.0 2018-05-08

  Muchas gracias roigecosta por tu valoración y comentario sobre la ruta, me alegro que te gustase la ruta , salud y montaña !!

You can or this trail