-
-
1 446 m
816 m
0
4,3
8,7
17,32 km

Obejrzane 3329 razy, pobrane 109 razy

w pobliżu Capolat, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Fes clic aquí per visitar la pàgina Web d'aquesta ruta " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida - arribada: L' Espunyola.
El recorregut és: L' Espunyola-Sants Metges-la Bòfia-Sant Salvador-Baume Roja-Serrat de les Tombes-Pi de Sant Isidre-Pla de les Lloses-el Coubell-Santuari dels Tossals-Sant Martí de Capolat-Can Penjarella-Pla dels Timons-Roc del Migdia (Roc Codós)-Salt de Sallent-Roc de les Mosses.

Sortirem de l'ajuntament de l'Espunyola, voltarem per la cara oest la zona esportiva i enfilarem el camí que puja als Sants Metges(estem sobre el GR 1, senyals de pintura blanca i vermella) on trobarem un pal indicatiu que ens informa del camí a seguir (senyals de pintura groga). Agafarem la pista forestal (més endavant esdevé camí (direcció nord-est)) que ens pujarà prop de la Font dels Abeuradors i al mirador de Sant Salvador.
En arribar a prop del cim, trobarem unes feixes i uns abeuradors per el bestiar. En aquest punt deixarem el camí senyalitzat i agafarem un petit rastre que puja en direcció al nord-oest fins trobar una cruïlla (pal indicador), seguirem tot planejant a l'oest i de seguida tenim el forat de la Bàfia en una rocada per la cara nord (en el seu interior té un petit llac, cal portar llum ). Retornarem a la cruïlla i seguirem el camí que puja a trobar una pista forestal que seguirem en direcció a l'est fins trobar una cruïlla de camins (pal indicador). Seguirem per la pista (direcció sud) com uns 100 metres, per la cara oest trobarem les senyals de pintura groga que que hem deixat abans per visitar la Bòfia) i pocs metres més amunt per la cara oest unes senyals de sender local (blanc i verd) que seguirem ens pujarà al mirador de la Sant Salvador per la cara oest.
El voltarem i per la cara est de les runes de l'ermita surt la pista forestal que seguirem fins trobar la cruïlla del Pal indicador. Deixarem la pista i seguirem el camí que puja (direcció nord) tot resseguint sempre de molt a prop el cingle fins arribar al baixador de la Baume Roja. Un cop a baix el camí creuarà el Rec de la Rasa Fonda i a sortirem a una cruïlla de pistes. Agafarem la que marxa a l'oest uns pocs metres per agafar el camí puja en direcció primer nord-oest i de seguida nord-est.
El seguirem fins arribar una font (té uns abeuradors per el bestiar). Per sobre de la font surt el camí que seguirem (direcció sud-oest) i ens pujarà al Pla de les Tombes (pal indicador). Marxarem per la pista (direcció nord-est) i passarem per el pla del Pi de Sant Isidre on trobarem una cruïlla de camins. Deixarem la pista i agafarem un camí que en direcció al nord-oest baixa a uns camps.
Per la cara oest del camp trobarem el rastre d'un camí que ressegueix el camp i puja a trobar la pista asfaltada. La seguirem fins trobar per la cara nord (pal Indicador) el camí que ens pujarà al Santuari dels Tossals. Molt bon mirador de totes aquestes contrades. La baixada la farem seguint el camí que marxa en direcció a l'oest pel davant de les runes del Santuari fins trobar el GR1 en el Coll del Tossals de Runers.
El seguirem tot baixant (direcció sud) fins arribar a Sant Martí de Capolat. Per la cara oest de la casa surt una pista que baixa a trobar la casa dels estudis i la pista asfaltada. La seguirem (direcció oest) fins al la primera cruïlla, on seguirem per la pista (una tanca barra el pas del vehicles, direcció sud) que ens baixarà a les runes de la casa de Can Penjorella i al Pla dels Timons on deixarem el GR i agafarem la pista que marxa (direcció nord-oest ) i baixa a trobar la Casa de les Fonts. En trobar la tanca de la casa surt el rastre d'un camí que puja a una feixa fins arribar a prop de la carena on el camí baixa a trobar el mirador del Roc de Migdia (Roc Codós).
Retornarem enrere uns metres i agafarem el rastre d'una vella pista forestal (direcció est). Poc després de canviar de direcció est a nord. Baixarem per el mig dels pins en direcció nord-esta trobar la pista forestal que tenim a sota al costat del rec de Sallent. La seguirem(estem sobre el GR 1) fins arribar a sobre del primer salt on continuarem per el camí que baixa per la cara est del Rec. Només de baixar una mica tenim el gran cingle i Salt de Sallent. Si baixa força aigua l'espectacle està garantit.
Seguirem baixant per el camí cons uns 70 metres i trobarem una cruïlla . Deixarem el GR i agafarem el que baixa en direcció sud-oest (senyals de pintura blanca) que ens portarà trobar una pista forestal que seguirem tot baixant. Com uns 450 metres avall , la deixarem i n'agafarem una de més vella, que en direcció a l'est ens baixarà a trobar una altre pista i el GR 1 que ens portarà en direcció a l'est a trobar el Roc de les Mosses i els Sants Metges. Ja només en restarà desfer el camí de l'anada.

Cartografia Editorial Alpina, mapa Rasos de Peguera

View more external

Waypoint

Font

Waypoint

la Bòfia

la_Bòfia
Waypoint

Mirador

Komentarze

    You can or this trail