Moving time  4 godzin 35 minut

Czas  8 godzin 34 minut

Współrzędne 3422

Uploaded 25 października 2018

Recorded października 2018

-
-
788 m
494 m
0
4,6
9,2
18,34 km

Obejrzane 192 razy, pobrane 1 razy

w pobliżu Font-Rubí, Catalunya (España)

L’Avellà - L’Artiga - La Barraca Gran - Cova de l’Arena - Clot dels Pouets - Mas Vallet - Font Rubí el Balco del Penedes - Església de Sant Feliu de Font·Rubí - Castell de Font·Rubí - Serra de Font·Rubí - Coll de Mas Valet - Pla de Mas Valet - Font de Conilles - Cova del Bolet - Fondo de la Piula - Casa de Clivelleres - El Bosc Negre - Solell de Clivelleres - Cova Gran de Santa Anna -Cova de Santa Anna mitjana - Cova de Santa Anna Petita -Congost de Valldellòs - Agulla de Valldellòs - Pas de la Guineu (o dels Lladres) - Cova de l’Ametlla Petita - Cova de l’Ametlla Gran - Cal Barraló - L’Avellà.
parking

L' Avella

Waypoint

l' Artiga

szałas/schronienie

Cabana de Pedra Seca

szałas/schronienie

Cabana de Pedra Seca

Jaskinia

Cova de l' Arena

Waypoint

Clot dels Pouets

Skrzyżowanie

Foto

fontanna

Fuente

Waypoint

Font Rubí el balco del Penedes

Architektura sakralna

Creu de la Santa Misió

panorama

Miravinya el Balco del Penedes

Architektura sakralna

Esglesia de Sant Pare i Sant Feliu

Stanowisko archeologiczne

Ruinas

Stanowisko archeologiczne

Castell de Font Rubí

Przełęcz

Coll de Mas Valet

Waypoint

Plana del Bolet

fontanna

Font de Conilles

Jaskinia

Cova del Bolet

La cova del Bolet de Mediona és una de les més populars de la comarca i un dels indrets més llegendaris. Disposa d’un parell d’entrades que permeten accedir a una gran sala que havia estat habitada pels nostres avantpassats com constaten els arqueòlegs que ja van començar a investigar-la a finals del segle XIX. Els que hi vivien vuit mil anys abans de Crist caçaven cérvols i conills, i collien fruites dels alzinars i cargols. Posteriorment (4.000aC) els seus estadants ja coneixien l’agricultura i tenien ramats d’ovelles. La cova també es va utilitzar durant l’edat de bronze i, fins i tot, s’han trobat restes d’època medieval. A l’interior de la Cova del Bolet hi ha dos estanys. En un d’ells té per costum abeurar i remullar-se un cavall blanc, que pertany a l’encantada de la cova. En una ocasió, unes mosses que s’aixoplugaren a la cova, van descuidar-se una filosa. Estranyament, havia desaparegut quan van retornar a cercar-la. Temps després, però, unes donen que havien anat a per aigua a una font de Capellades, van quedar sorpreses al veure rajar pel broc de la font… una filosa. Bruixa, o potser encantada, va ser la que es va aparèixer en forma de be, al carreter Vic, quan una nit reposant a l’entrada de la cova va sentir corprès com l’animal el cridava pel seu nom. El qui sigui prou valent per passar el riu cabalós que llisca pel fons de la cova arribarà al començament d’un món nou amb ciutats, muntanyes, boscos, prades, rius i fins i tot un mar amb una gran munió de vaixells, tot menut, menut i com de joguina. Aquest món en miniatura s’estén per sota de tota la nostra mar i arriba fins a les costes de Mallorca, per on la cova té una altra sortida. La llegenda de la Cova de Bolet i el Món Nou, fou transcrita per Joan Amades l’any 1935, a partir del relat del marxant de robes vilafranquí , Pere Feliu. Segons el folklorista aquesta llegenda vindria a ser una de les moltes versions de la tradició d’Ulisses i Polifem. De la Cova de Bolet també s’explica la dissort que van patir tres donzelles d’aquestes contrades. Sembla ser que les noies havien trencat el cor de més d’un pretendent, amb un fals joc de coqueteria i prometences que mai s’arribaven a complir. Farts i dolguts per aquesta actitud de les donzelles, un grups de joves van cercar la seva venjança per mitjà de les males arts d’una bruixa (potser la van anar a trobar al Pèlag de les Bruixes, prop de Les Deus?). La bruixa, emprant treballs malèfics, encantà les tres mosses amb un encanteri que tan sols cessarà quan s’aturi el brogit que produeix el fort corrent d’aigua del riu que passa per la seva fondària i alimenta els dos llacs de la cova. Aquesta llegenda de La Cova de Bolet i les tres donzelles, fou transcrita per Joan Amades segons li explicà la quintinenca Dolors Gual (la Lola de cal Gili), l’estiu de l’any 1922.
Waypoint

Fondo de la Piula

szałas/schronienie

Cabana de Pedra Seca

Ruiny

Clivelleres

Waypoint

Solell de les Clivelleres

szałas/schronienie

Cabana de Pedra Seca

Jaskinia

Cova Gran de Santa Ana

Jaskinia

Cova Mitjana de Santa Ana

Jaskinia

Cova Petita de Santa Ana

Waypoint

Congost de Vandellos

Informacja

Informació Agents Forestals

Waypoint

Agulla de Vandellos

Waypoint

Pas de la Guineu o dels Lladres

Jaskinia

Cova Petita de l'Atmella

Jaskinia

Cova de l'Atmella

Cova de l'Ametlla i cova petita de l'Ametlla (Font-rubí, Alt Penedès) Formant part de la revisió de diverses cavitats de l'Alt Penedès, principalment dels municipis de Pontons i Font-rubí, presentem aquesta vegada les coves de l'Ametlla. El nóm de la cova ha estat citat de diverses maneres: "Cueva de Aumella" (1), "Cova dels Omells" (2), "Cova d'Omella"(3,4), "Cova de l'Omella"(5), "Cova de l'Aumetlla"(6). No figura al Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya i la toponímia vigent de l'ICC indica "Cova de l'Omella". Nosaltres optem del nom de "Cova de l'Ametlla", que és el que utilitza la pàgina oficial de l'ajuntament de Font-rubí(7), que ens diu: "Es desconeix l’origen del seu nom del cert , però un cop al seu interior potser un surt de dubtes, sembla ben bé com si estessim a l’interior d’una ametlla gegant". Les dues coves són conegudes de temps immemorials, i la gran era utilitzada pels pastors per arrecerar el ramat; a l'interior es pot observar un muret de pedres de poc més de 3 m de llarg, utilitzat per a aplanar una part de la cova. L'any 1954 fou excavada per Josep de Calassanç Serra i Ràfols (Maó, Menorca, 1902 - Barcelona, 1971), però la cala de prospecció efectuada no és, actualment, apreciable sobre el terreny i no es tenen restes materials documentades d'aquesta intervenció. Pere Giró i Romeu (Pontons, 1894 - 1987) va prospectar també la cova l'any 1959-1960, obtenint únicament "un minúsculo fragmento de cerámica ibérica pintada superficialmente".(8). Hi ha diverses possibilitats per accedir a la cova; nosaltres hem utilitzat el que salva un menor desnivell i que descrivim més endavant. La cova es troba gairebé al límit entre els municipis de Mediona i Font-rubí, pel que alguns autors la situen a Mediona. Recorregut: 22 m Desnivell: +10 m Coordenades (UTM31N ETRS89): X: 384500 Y: 4589809 Z: 636 m Terreny: Calcàries Història: Coneguda de temps immemorials Situació: Des del nucli d'Avellà, al km 5,250 de la carretera BP-2126, cal seguir una pista en direcció N. Cal seguir-la 1,5 km fins a arribar a una altra pista de surt de Font-rubí i porta al Mas Nou del Bolet. Aquí cal seguir per la dreta i al cap de 700 m cal deixar el cotxe a una esplanada. De la dreta de la pista surt un camí senyalitzat amb punts de pintura blava i algunes fites que després de recórrer 600 m ens porta a la cova, situada a la base d'un petit cingle. Descripció: Té una entrada de 13 m d'amplada i 5 m d'alçada. Als 7 m s'estreny (4 m d'amplada i 2,6 m d'alçada) per donar pas a una sala d'uns 22 m d'amplada màxima amb el terra en pendent ascendent cap a l'interior. El terra de la sala està format per terra i blocs de petita mida. Es pot observar un muret de pedres de poc més de 3 m de llarg, utilitzat per a aplanar una part de la cova. Dades: J. Cuenca, J. de Valles
Skrzyżowanie

Bifurcacio esquerra

Ruiny

Cal Barralo

Waypoint

L' Avella

Komentarze

    You can or this trail