Moving time  3 godzin 11 minut

Czas  4 godzin 17 minut

Współrzędne 2402

Uploaded 26 stycznia 2019

Recorded stycznia 2019

-
-
620 m
220 m
0
3,4
6,9
13,78 km

Obejrzane 29 razy, pobrane 0 razy

w pobliżu  Szkókó, Baranya megye (Magyarország)

Nagyon egyszerű, csodaszép és könnyen követhető túra a Nyugat-Mecsek egyik legszebb részén. Szinte végig jól járható, népszerű útvonalon keresztül halad az út. Az Égervölgyben lehet parkolni, innen a zöld sáv jelzést kell követni egészen a Jakab-hegyig.

De a nehezén túl lehet lenni rögtön indulás után, a ~460 méteres szintemelkedőt a túra elején kell megtenni. Néhány kisebb szakaszt leszámítva egyenletesen emelkedik, jó tempóval különösebb kifáradás nélkül meg lehet tenni, a jelek jól láthatóak és sűrűn vannak felfestve.

Már a Jakab-hegyhez közel jobb kéz felől több terméskő-építményt láthatunk, amit a lelkes erdőjárók építettek. A tetőről érdemes egy rövid, egy km-es kitérőt tenni a Zsongor-kő felé a kék sávon, most télen páratlan látványt nyújtott a déli kilátás. (Mielőtt letérnénk, innen látni az egykori István-kilátó romját.)

Visszatérve majd ismét a zöld sávon ereszkedünk le, bal oldalon a Rákos-, jobb oldalon a Sötét-völgy között. Ne felejtsünk el áttérni a piros sávra, átkelni a Szúadó-tetőn és leereszkedni az Éger-patak völgyébe. Itt a kék keresztet követve érünk vissza a kiindulási ponthoz.

Kutyások: bár több forrás is található, a Jakab-hegyre vezető úton, a táv felén nem nagyon van vízvételi lehetőség, ami főleg nyáron fontos szempont lehet. Ereszkedéskor viszont több forrás is van, az Éger-patak pedig maga a kutya-mennyország.

Póráz nélkül csak jól behívható kutyával javaslom, egyrészt az út nagy részén nagy a túrázó- és bicikli forgalom, másrészt a vadpopuláció is eléggé intenzív!

Komentarze

    You can or this trail