Pobierz

Długość śladu

161,02 km

Suma

2 028 m

Poziom trudności

Średni

zejść

2 051 m

Max elevation

475 m

Trailrank

12

Min elevation

219 m

Trail type

One Way

Współrzędne

3113

Uploaded

5 czerwca 2021

Recorded

czerwca 2021

Live Tracking

Share your location with friends and loved ones during an activity.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Live Tracking Live Tracking
Be the first to clap
Share
-
-
475 m
219 m
161,02 km

Obejrzane 24 razy, pobrane 1 razy

w pobliżu Stare Miasto, Województwo śląskie (Polska)

De Adelaarsnestenroute (PoolsSzlak Orlich Gniazd) is een 163,9 kilometer lange toeristische route in de Jura Krakowsko-Częstochowska in het zuidwesten van Polen. De route van 163,9 kilometer voert van Krakau naar Częstochowa langs tientallen Poolse kastelenwachttorens en fortificaties, die gebouwd waren langs de 14de-eeuwse grens van Silezië, dat destijds behoorde tot het Koninkrijk Bohemen. Een aantal gebouwen werd gebouwd in opdracht van Casimir de Grote. De adelaarsnesten heten zo omdat ze zijn gebouwd boven op een tot 30 meter hoge rots.

Waypoint

Bydlin

Bydlin is een dorp in de Poolse woiwodschap Klein-Polen. De plaats maakt deel uit van de gemeente Klucze en telt 950 inwoners.


Auteur:
Waypoint

Bydlin Castle

Auteur:
Waypoint

Pilica

De gemeente Pilica is een stad- en landgemeente in het Poolse woiwodschap Silezië, in powiat Zawierciański.

Biskupice, Cisowa, Dobraków, Dzwonowice, Dzwono-Sierbowice, Kleszczowa, Kocikowa, Siadcza, Sławniów, Smoleń, Solca, Szyce, Wierbka, Wierzbica, Złożeniec.


Auteur:
Waypoint

Rabsztyn Castle

Auteur:
Waypoint

Jaroszowiec

Jaroszowiec is een dorp in de Poolse woiwodschap Klein-Polen. De plaats maakt deel uit van de gemeente Klucze en telt 1700 inwoners.


Auteur:
Waypoint

Rabsztyn

Auteur:
Waypoint

Golczowice

Golczowice is een dorp in de Poolse woiwodschap Klein-Polen. De plaats maakt deel uit van de gemeente Klucze en telt 279 inwoners.


Auteur:
Waypoint

Podzamcze

Auteur:
Waypoint

Kasteel van Ogrodzieniec

Het Kasteel van Ogrodzieniec is een middeleeuws kasteel nabij het Poolse dorpje Ogrodzieniec in het woiwodschap Silezië. Momenteel blijft er enkel een ruïne over. Het kasteel veranderde in de loop der tijd vele keren van vorm; aanvankelijk werd het gebouwd voor de familie Włodkowie Sulimczycy. Het staat op een heuvel van 515,5 m hoog die de naam Kasteelberg draagt. Deze heuvel is ook de hoogste in de wijde regio. De kasteelruïne ligt op de Adelaarsnestroute en is toegankelijk voor bezoekers.

De eerste burcht werd hier gebouwd in het begin van de 12e eeuw door Bolesław III van Polen, maar werd door de Mongolen vernield in 1241. Halfweg de 14e eeuw werd er een nieuw gotisch kasteel gebouwd om de verblijfplaats van de familie Sulimczycy te worden. Rond het kasteel stonden drie hoge rotsen, dus zo viel het kasteel minder hard op. De verdedigingsmuren werden gebouwd om de cirkel die door de rotsen gevormd werd af te maken. Een smalle opening tussen twee rotsen deed dienst als ingang tot het kasteel.


Auteur:
Waypoint

Bąkowiec Castle

Auteur:
Waypoint

Bobolice Castle

Auteur:
Waypoint

Bobolice

Auteur:
Waypoint

Kasteel Mirów

Kasteel Mirów is een ridderlijk kasteel nabij het Poolse dorp Mirów, gemeente Niegowa, woiwodschap Silezië.

Het kasteel werd gebouwd ten tijde van Casimir de Grote, ongeveer halverwege de 14de eeuw. Er zijn aanwijzingen dat er zich hier eerder een houten-aarden gebouw stond. Aanvankelijk bestond het stenen gebouw uit een wachttoren ter bescherming van het nabijgelegen Kasteel Bobolice, waar het mee langs de Adelaarsnestenroute ligt. In korte tijd werd de wachttoren uitgebreid tot kasteelformaat. Het had in de loop der tijd verschillende eigenaren. Tijdens de Zweedse invasie werd het kasteel deels verwoest. Ondanks pogingen tot herstel verviel het kasteel langzaam tot ruïne. Het werd verlaten in 1787. Doordat bewoners uit de omgeving delen van de ruïne als bouwmateriaal gingen hergebruiken, raakte het nog meer in verval. In 1960 werd het geregistreerd als monument. In 2006 begon de huidige eigenaar aan herstelwerkzaamheden. Daarna zal het kasteel opengesteld worden voor bezoekers.


Auteur:
Waypoint

Mirów

Auteur:
Waypoint

Złoty Potok

Auteur:
Waypoint

Pabianice

Auteur:
Waypoint

Olsztyn

Olsztyn is een dorp in het Poolse woiwodschap Silezië, in het district Częstochowski. De plaats maakt deel uit van de gemeente Olsztyn en telt 2000 inwoners.


Auteur:

Komentarze

    You can or this trail