Czas  3 godzin

Współrzędne 745

Uploaded 28 kwietnia 2014

Recorded listopada 2005

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
165 m
0 m
0
2,7
5,4
10,74 km

Obejrzane 7876 razy, pobrane 463 razy

w pobliżu Llafranc, Catalunya (España)
[CA] De Llafranc a Tamariu pel puig Gruí, cala Pedrosa i Sant SebastiàAquesta magnífica ruta entre Llafranc i Tamariu recorda un dels plats més propis de la zona: el mar i muntanya, ja que els dos paisatges es van alternant harmoniosament davant dels nostres ulls. Durant la caminada, es visita el dolmen de Can Mina dels Torrents, es puja al puig Gruí, es transcorre per les cales d'en Roig, Gamarús i Pedrosa i, després del conjunt de Sant Sebastià, que alberga una torre, un far, una ermita i les restes d'un poblat preromà, es torna al punt de sortida per la badia de Llafranc.
Ruta senyalitzada.
El recorregut comença a Llafranc, on s'arriba per la carretera GIV-6546 des de Palafrugell, població connectada amb la Bisbal d'Empordà per la C-66.

0,00 km (4 m). Oficina de turisme de Llafranc. Es parteix en direcció N, es passa pel costat de l'església de Santa Rosa i es puja pels carrers de Mossèn Rafael Duran i d'Amadeu Vives camí dels apartaments Cipper seguint els senyals blancs i grocs del sender PR C-107. Des del mateix camí, es pot observar el puig d'en Neré i el de Rais.

1,12 km (72 m), 0 h 17 min. Bifurcació. Es pren un caminoi a l'esquerra (NO) que duu al dolmen que es troba a Can Mina dels Torrents. Aquest megàlit havia romàs inèdit fins al 1964, any en què fou excavat. Es tracta d'un probable sepulcre de corredor de cambra subcircular aprofundida artificialment que, pel tipus arquitectònic, caldria datar-lo entre els anys 3400-3000 a. de C. Interiorment fa 1,80 m de llarg, 1,50 m d'amplada i 0,90 m d'alçada màxima. Se segueix la ruta cap al N fins a trobar, al cap de molt poc, un nou encreuament.

1,56 km (61 m), 0 h 25 min. Cruïlla al costat d'una casa (que queda a l'esquerra). Se segueix recte (N) pel mateix PR C-107 deixant a la dreta (SE) el camí dels Ermitans, senyalitzat com a sender local (SL; marques blanques i verdes), que puja a Sant Sebastià.

2,27 km (84 m), 0 h 37 min. Es creua la carretera que, per la dreta (SE), duu a Sant Sebastià, se segueix uns metres cap a llevant per la GIV-6542 i, de seguida, es trenca a mà esquerra (O/N; km 2,40, 90 m) per una pista que baixa i després continua pujant. Més endavant, s'arriba a un collet on hi ha una cruïlla de camins (km 3,21, 146 m): s'ascendeix a l'esquerra (O) i, a continuació, al començament de la baixada, es gira pel camí que planeja a la dreta (N; km 3,37, 150 m).

Quan es porta prop d'1 h de recorregut, després d'un revolt a l'esquerra, on es deixa a la dreta (NE) el trencall que duu en pocs metres al cim del puig Gruí, cal abandonar el camí principal i baixar per un corriol de la dreta (N/NO) que comença a l'altra banda d'un pas barrat amb cadenes (km 3,55, 151 m). Es descendeix pel bosc amb fort pendent deixant un parell de desviaments a la dreta fins a sortir a una placeta asfaltada (km 4,11, 79 m). Cal seguir a la dreta baixant cap al N pel carrer del Perú i després cap a llevant pels de Costa Rica i de la Riera.

5,39 km (2 m), 1 h 20 min. S'accedeix a Tamariu i a la platja homònima. Es continua en direcció S pel camí de ronda seguint el GR 92, que ens acompanyarà fins a Llafranc. Passat l'embarcador, cal vorejar les roques i remuntar per un pendent que porta fins a una pista. A l'hora i 45 min de la caminada, comença un bosc de pins. S'ha de seguir pel camí que el travessa sempre limitant amb les roques. Després de passar les cales d'en Roig i de Gamarús, es discorre per un tram més ample i, al final, es torna al sender per davallar fins a la cala Pedrosa.

7,16 km (3 m), 2 h 05 min. Cala Pedrosa. Es remunta cap a ponent vora el torrent pel sender marcat. En arribar a un camí, cal girar a l'esquerra i continuar a migdia tot dret fins a la propera cruïlla. Una vegada dins del bosc, cal seguir pel camí que fa pujada, deixar un trencall a mà dreta i travessar els penya-segats. S'arriba a una cruïlla senyalitzada, on conflueix per la dreta (NO) el sender local (camí dels Ermitans) del km 1,56 de la ruta: cal continuar recte (S).

8,99 km (133 m), 2 h 40 min. S'accedeix al salt d'en Romaboira, on es pot veure la torre de Sant Sebastià (s. XV), amb planta de semicercle allargat; l'ermita de Sant Sebastià, exemple d'ermita barroca marinera amb una nau i capelles laterals; el far de Sant Sebastià, inaugurat l'any 1857 i projectat per l'enginyer Josep Maria Faquinetto i, finalment, les restes d'un poblat preromà que fou abandonat pels volts de la segona meitat del s. I a. de C., ja que els seus habitants s'establiren a Llafranc.

9,22 km (147 m), 2 h 43 min. Passat el conjunt de Sant Sebastià, es continua la ruta davallant a migdia en direcció a Llafranc per la carretera del far. Se segueixen sempre les marques del GR 92, es travessa tota la badia de Llafranc cap a ponent i, finalment, es regressa al punt de sortida.

10,74 km (4 m), 3 h. Oficina de turisme de Llafranc. Fi del recorregut.

Més informació

[ES] De Llafranc a Tamariu por el monte Gruí, cala Pedrosa y Sant SebastiàEsta magnífica ruta entre Llafranc y Tamariu recuerda uno de los platos más típicos de la zona, el mar y montaña, ya que los dos paisajes se van alternando armoniosamente ante nosotros. Durante la caminata, se visita el dolmen de Can Mina dels Torrents, se sube al monte Gruí, se recorren las calas de En Roig, Gamarús y Pedrosa y, después del conjunto de Sant Sebastià, que alberga una torre, un faro, una ermita y los restos de un poblado prerrománico, se vuelve al punto de salida por la bahía de Llafranc.
Ruta señalizada.
El recorrido empieza en Llafranc, donde se llega por la carretera GIV-6546 desde Palafrugell, población conectada con la Bisbal d'Empordà por la C-66.

0,00 km (4 m). Oficina de turismo de Llafranc. Se parte en dirección N, se pasa junto a la iglesia de Santa Rosa y se sube por las calles de Mossèn Rafael Duran y de Amadeu Vives camino de los apartamentos Cipper siguiendo las señales blancas y amarillas del sendero PR C-107. Desde el mismo camino, se pueden observar los montes de En Neré y de Rais.

1,12 km (72 m), 0 h 17 min. Bifurcación. Se toma un pequeño camino a la izquierda (NO) que lleva al dolmen que se encuentra en Can Mina dels Torrents. Este megalito había permanecido inédito hasta 1964, año en que fue excavado. Se trata de un probable sepulcro de corredor de cámara subcircular profundizada artificialmente que, por el tipo arquitectónico, habría que datarlo entre los años 3400-3000 a. de C. Interiormente mide 1,80 m de largo, 1,50 m de ancho y 0,90 m de altura máxima. Se sigue la ruta hacia el N hasta encontrar enseguida un nuevo cruce.

1,56 km (61 m), 0 h 25 min. Cruce al lado de una casa (que queda a la izquierda). Se sigue recto (N) por el mismo PR C-107 dejando a la derecha (SE) el camino de Els Ermitans, señalizado como sendero local (SL; marcas blancas y verdes), que sube a Sant Sebastià.

2,27 km (84 m), 0 h 37 min. Se cruza la carretera que, por la derecha (SE), lleva a Sant Sebastià, se sigue unos metros hacia levante por la GIV-6542 y, en seguida, hay que desviarse a mano izquierda (O/N; km 2,40, 90 m) por una pista que baja y después continúa subiendo. Más adelante, se llega a un pequeño collado donde hay un cruce de caminos (km 3,21, 146 m): se asciende por la izquierda (O) y, a continuación, al inicio de una bajada, se gira por el camino que llanea a la derecha (N; km 3,37, 150 m).

Cuando se lleva cerca de 1 h de trayecto, después de una curva a la izquierda, donde se deja a la derecha (NE) un desvío que lleva en pocos metros a la cima del monte Gruí, hay que abandonar el camino principal y bajar por un sendero de la derecha (N/NO) que comienza al otro lado de un paso cerrado con cadenas (km 3,55, 151 m). Se desciende por el bosque con fuerte pendiente dejando un par de desvíos a la derecha hasta llegar a una plazoleta asfaltada (km 4,11, 79 m). Hay que seguir a la derecha bajando hacia el N por la calle del Perú y después hacia levante por las de Costa Rica y de la Riera.

5,39 km (2 m), 1 h 20 min. Se accede a Tamariu y a la playa homónima. Se continúa en dirección S por el camino de ronda siguiendo el GR 92, que nos acompañará hasta Llafranc. Pasado el embarcadero, hay que bordear las rocas y remontar por una pendiente que lleva hasta una pista. A la hora y 45 min de marcha, comienza un bosque de pinos. Hay que seguir por el camino que lo atraviesa siempre limitando con las rocas. Después de pasar las calas de En Roig y de Gamarús, se discurre por un tramo más ancho y, al final, se vuelve al sendero para descender hasta cala Pedrosa.

7,16 km (3 m), 2 h 05 min. Cala Pedrosa. Se remonta hacia poniente junto al torrente por el sendero marcado. Al llegar a un camino, hay que girar a la izquierda y continuar a mediodía hasta el próximo cruce. Una vez dentro del bosque, hay que seguir por el camino que sube, dejar un desvío a mano derecha y atravesar los acantilados. Se llega a un cruce señalizado, donde confluye por la derecha (NO) el sendero local (camino de Els Ermitans) del km 1,56 de la ruta: hay que continuar recto (S).

8,99 km (133 m), 2 h 40 min. Se llega al salto de En Romaboira, donde se puede ver la torre de Sant Sebastià (s. XV), con planta de semicírculo alargado; la ermita de Sant Sebastià, ejemplo de ermita barroca marinera con una nave y capillas laterales; el faro de Sant Sebastià, inaugurado en 1857 y proyectado por el ingeniero Josep Maria Faquinetto y, finalmente, los restos de un poblado prerromano que fue abandonado alrededor de la segunda mitad del s. I a. de C., ya que sus habitantes se establecieron en Llafranc.

9,22 km (147 m), 2 h 43 min. Pasado el conjunto de Sant Sebastià, se continúa la ruta descendiendo en dirección S hacia Llafranc por la carretera del faro. Se siguen siempre las marcas del GR 92, se atraviesa toda la bahía de Llafranc hacia poniente y, finalmente, se regresa al punto de partida.

10,74 km (4 m), 3 h. Oficina de turismo de Llafranc. Fin del recorrido.
Más información

[EN] From Llafranc to Tamariu via Puig Gruí, Cala Pedrosa cove and Sant SebastiàThis route recalls one of the typical dishes of the area: sea and mountain, since the two landscapes alternate harmoniously before our eyes.
Marked trail.
The route begins in Llafranc, where you arrive on highway GIV-6537 from Palafrugell. There is a car park near the river bed.

Once in Llafranc, you leave along Carrer Rafael Duran following the white and yellow markers of the PR-C 107 path. When the asphalt surface ends and after passing some blocks of flats, you continue to climb to the right, keeping to the main track.

After walking for 15 minutes the road begins to descend and bear left, after passing between two huts. A few metres further down you find a path on the left that leads to Can Mina dolmen. After visiting the dolmen you return to the main track.

6 or 7 minutes later, you come to a group of houses with signposts (km 1.56). Here you will come to the local path which crosses your route and goes off to the right, heading up to Sant Sebastià.

You have to continue straight along the PR-C-107. After 35 minutes, and once you have passed the Sant Sebastià junction, you turn left along the track that goes down and then climbs up again. Shortly afterwards you come to a small pass with several branching paths: you have to turn left and up and then, when the path begins to descend, take the flat road on the right.

After walking for almost an hour, past a bend on the left, you leave the main track and go down on a path on the right which begins on the far side of a chain strung across it (km 3.55).

You keep straight on past a couple of turnoffs to the right until you come to a small square with an asphalt surface. You keep on along the path until you come to a street in the housing estate that heads down.

20 minutes later you come to Tamariu. You then take the Camí de Ronda or coastal path that is also the route of GR-92, that you will follow until you reach Llafranc. Past the jetty you skirt the rocks and climb up the slope with a pine tree that leads to the track.

After 1 hour 45 minutes the pine wood begins. You have to follow the road through it, keeping to the edge of the rocks. You then go through a wider stretch and finally come back to the path. Shortly afterwards you come to Cala Pedrosa, still going down.

Past the cove you climb back up the stream along the marked path. When you come to the road you turn left and keep straight on as far as the next junction. Once in the wood you follow the road upwards past a turnoff to the right and cross the cliffs. When you pass the signposted junction, at which point you will once more meet up with the local path you first came upon at km 1.56, you keep straight on.

2 hours 40 minutes after setting out, you come to the Mirador de Ramboia. The viewpoint consists of a watchtower and an old chapel and hostelry on the Pla de Sant Sebastià. You go down the steps to the little square by the lighthouse and then take Carrer Pau Casals. You immediately turn left by the steps that lead to the yacht harbour.
More information

Font: Generalitat de Catalunya, 31/07/12

Waypoint

SANT SEBASTIÀ

Waypoint

D0LMEN DE CAN MINA

05-NOV-05 14:23
Waypoint

SALT DE ROMABOIRA

05-NOV-05 14:52
Waypoint

CALA PEDROSA

18-ENE-06 12:19
Waypoint

PI GR0S

18-ENE-06 10:31
Waypoint

PLATJA DE TAMARIU

18-ENE-06 11:42
Waypoint

CALA GAMARÚS

Waypoint

CALA D'EN ROIG

6 Opinie

 • xetaprita 2014-08-25

  I have followed this trail  View more

  Ruta molt recomanable!

 • rjuvany 2017-04-10

  I have followed this trail  View more

  Quines vistes !!!

 • Zdjęcie peque4

  peque4 2017-04-14

  I have followed this trail  View more

  Ruta fantàstica, amb trams una mica tècnics , és per gent amb bona forma física i que no tinguin cap dificultat 😉

 • Zdjęcie mire84

  mire84 2017-07-31

  Ruta molt bonica, tant l'anada com la tornada!

 • Zdjęcie mire84

  mire84 2017-07-31

  I have followed this trail  View more

  Ruta molt bonica, tant l'anada com la tornada!

 • Zdjęcie rmilianmiras

  rmilianmiras 2017-09-26

  L'ultim tram de pujada a Sant sebastiá no está gaire ben indicat .La resta ès magnific.

You can or this trail