Moving time  2 godzin 21 minut

Czas  2 godzin 54 minut

Współrzędne 2298

Uploaded 25 czerwca 2019

Recorded czerwca 2019

-
-
384 m
304 m
0
3,5
7,0
14,02 km

Obejrzane 221 razy, pobrane 6 razy

w pobliżu Castelldans, Catalunya (España)

L'excursió comença al passeig de Francesc Moragas de Castelldans. Agafem l'avinguda de les Garrigues, que es correspon amb la carretera C-233, o de Mollerussa a Flix, en direcció sud-oest. A l'eixida del poble, girem cap a la dreta per un carrer que ens fa guanyar un poc d'altura. De seguida, tirem cap a l'esquerra per un camí de terra, que és el camí vell de Castelldans al Cogul.

Avancem cap al sud-oest per la falda de la serra de Cantaperdius, en paral·lel a la carreterea. En cosa de cinc minuts, arribem a la granja del Pelat. La deixem a la dreta i comencem a baixar amb el camí vell de Castelldans al Cogul.

Al remat fem cap a un encreuament. En aquest punt hem de tirar cap a la dreta, pel camí de Castelldans al mas de Melons. Tanmateix, de seguida el deixem. Tornem a tirar cap a la dreta, però aquesta vegada pel camí de Matxerri.

Ara anem cap al nord-oest per la vall de Matxerri. A la dreta portem la serra de Cantaperdius. A mà dreta no tardem en veure els herbassars de Castelldans, una zona humida que forma part de l'espai "Secans de Mas de Melons - Alfés" de la Xarxa Natura 2000.

En havent-los ultrapassat, el paisatge se'ns revela completament de secà. Camps extensos, llomes i muntanyoles apareixen davant de nosaltres mentre ens endinsem més i més en la vall de Matxerri.

Al cap d'uns deu minuts, a mà esquerra, arranca un camí que puja cap a la serra del tancat Vell. És per ací per on hem de continuar la ruta. Ara caminem cap al sud-oest. De seguida passem per la cabana d'en Baluard. Després travessem una curta planura per tal de remuntar, finalment, els metres que ens queden fins a guanyar la serreta del tancat Vell.

En fer-hi cap, girem cap a la dreta tot incorporant-nos al camí de Castelldans a Aspa. Fins on ens arriba la vista, tot són camps i més camps. Sense desviar-nos en cap moment d'aquesta via principal, tirem cap al sud-oest envoltant el tossal del tancat Vell, que queda a la dreta.

Finalment, quan veiem ja lluny el mas de Melons, comencem a perdre altura. Travessem el camí del tancat Vell, o pista de Castelldans a Aspa, i uns cent metres més enllà fem cap al mas de Melons. Aquesta masia, centre d'interpretació de la zona protegida "Secans de Mas de Melons - Alfés", està formada per un edifici al costat del qual ha estat col·locada una estàtua en record dels dos agents rurals assassinats l'any 2017 per un caçador a prop d'ací.

En havent visitat aquest mas, ens adrecem cap al sud-est pel camí dels Gramenals. Aquesta via ens fa perdre altura i ens endinsa en la solitària vall de Melons. De seguida passem per la bassa de Melons, una xicoteta zona humida de 0,42 Ha de superfície.

Després d'aquesta curta treva, el secà torna a fer-se amb el control del paisatge. Ni una ombra ens amaga del Sol de justícia que cau vora el migdia.

En arribar a un revolt cap a la dreta, el camí es bifurca. El dels Gramenals continua cap a l'esquerra. Nosaltres, però, hem de seguir cap a la dreta pel que ara és anomenat camí de la vall de Melons. Finalment, passem per la cabana del Marino i eixim a la carretera C-233.

Ens incorporem a aquesta via i la seguim durant poc més de dos quilòmetres fins a fer cap de nou a Castelldans, on posem el punt i final a l'excursió.
Waypoint

Castelldans

Zdjęcie

Camí vell de Castelldans al Cogul

Zdjęcie

Granja del Pelat

Zdjęcie

Camí vell de Castelldans al Cogul / Camí de Castelldans a Aspa / Camí de Matxerri

Jezioro

Herbassars de Castelldans

Zdjęcie

Camí de Matxerri

Zdjęcie

Camí

Waypoint

Cabana d’en Baluard

Zdjęcie

Camí / Camí de Castelldans a Aspa

Zdjęcie

Camí de Castelldans a Aspa

Waypoint

Mas de Melons

Zdjęcie

Camí dels Gramenals

Jezioro

Bassa de Melons

Zdjęcie

Camí dels Gramenals

Waypoint

Cabana del Marino

Zdjęcie

Camí de la vall de Melons

Zdjęcie

Carretera C-233

Komentarze

    You can or this trail