Pobierz

Długość śladu

8,35 km

Poziom trudności

Średni

zejść

13 m

Max elevation

1 073 m

Trailrank

51

Min elevation

279 m

Trail type

One Way

Moving time

2 godzin

Czas

2 godzin 25 minut

Współrzędne

1478

Uploaded

16 maja 2021

Recorded

maja 2021
Be the first to clap
Share
-
-
1 073 m
279 m
8,35 km

Obejrzane 241 razy, pobrane 1 razy

w pobliżu Castellar del Vallès, Catalunya (España)

RUTA 12 - Extreta del Llibre La Mola Persones i camins. 25 rutes per arribar al cim de Albert Vicens i Llauradó.

DES DE CASTELLAR DEL VALLÈS PER COLL DE GRUA I ELS PLECS DEL LLIBRE

Punt de sortida: Castellar del Vallès, a la cruïlla de les carreteres de Terrassa i Sant Llorenç Savall.

Horari: 2 hores i 20 minuts

Desnivell de pujada: 840 metres

Dificultat: ** La dificultat de la ruta rau en l'important desnivell que cal superar, equivalent a l’ascensió d'alguns cims dels Pirineus. No obstant, la podeu escurçar notablement si pugeu en vehicle fins a la part alta de la urbanització de Sant Feliu del Racó.
Excursió llarga que permet assolir la Mola des d'un dels pobles que envolten el massís de Sant Llorenç del Munt. El recorregut discorre per pistes i camins fàcils i ben fressats, on extraviar-se és força difícil. Això no obstant, recomanem que no us prengueu l’excursió a la lleugera: amb un desnivell de més de vuit-cents metres, la pujada a la Mola des de Castellar del Vallès és tota una ascensi6. L 'esforç troba recompensa en la varietat de paisatges i tipus de vegetaci6 que es travessen, passant de les pinedes de pi pinyer a l'alzinar, sense oblidar-nos d'algun curiós clap de sureres i de la típica vegetació de codina que s'arrapa en els nombrosos roquissars que travessarem.

DESCRIPCIÓ

Des de la cruïlla de les carreteres de Terrassa i Sant Llorenç Savall, a l'entrada de Castellar del Vallès, comencem a caminar per la carretera de Terrassa tot baixant en direcció al riu Ripoll (aquesta és l’única baixada de tot l'itinerari. Gaudiu-la!).

5 minuts: Poc després de creuar el pont sobre el Ripoll, abandonem la carretera i enfilem la pista de terra que arrenca a mà dreta.

10 minuts (5 minuts): Cruïlla de pistes. Prenem la pista cimentada que puja a mà esquerra.

17 minuts (7 minuts): Nova cruïlla de pistes. Ignorem la de davant i continuem per la de la nostra esquerra, amb forta pujada.

20 minuts (3 minuts): Desemboquem a una pista planera que creua transversalment. La travessem i, just davant nostre, prenem un corriol estret, inicialment poc clar i sense cap tipus de senyalització, que s'enfila en la mateixa direcció que portàvem fins aleshores. Recorreguts alguns metres, veurem marques de pintura groga en alguns arbres. Avancem entre pins pinyers, remuntant la carena en direcció oest.

26 minuts (6 minuts): Anem a petar a un camí més ample i seguim cap a l'esquerra, tot pujant en direcció a un proper pal de línia elèctrica. Pocs metres abans d'arribar-hi, prenem el corriol que arrenca a mà dreta i que continua resseguint el fil de la carena, passant diverses vegades sota el traçat de l'esmentada línia elèctrica.

33 minuts (7 minuts): Desemboquem a una pista de terra i la seguim de pujada. Recorreguts una vintena de metres arribarem a una cruïlla de camins. Prenem el camí estret de més a la dreta, assenyalat amb una petita fita de pedres.

41 minuts (8 minuts): Passem pel costat d'una tanca de filferro on hi ha una casa. Avall, a la nostra esquerra, l'empremta de la pedrera de can Sallent és ben visible. Continuem carenejant pel corriol, sempre vers l'oest, amb la inconfusible silueta de la Mola al davant. De seguida anem a parar a una pista i la seguin a la dreta, planejant. Anirem deixant cases a mà dreta.

44 minuts (3 minuts): Trobem una pista a mà esquerra que cal seguir, en suau baixada, abandonant momentàniament el fil de la carena. Avancem ara entre un sorprenent bosc de sureres.

46 minuts (2 minuts): Cruïlla de pistes; continuem per la de dreta.

48 minuts (2 minuts): Després de passar una cadena, anem a petar a un carrer asfaltat de la urbanització de Sant Feliu del Racó.

53 minuts (5 minuts): Cruïlla de carrers dins la urbanització. Prenem el carrer a mà esquerra (carrer de can Sallent).

57 minuts (4 minuts): Nova cruïlla de carrers. Tornem a prendre el de l'esquerra, que de seguida esdevé una ampla pista de terra (podeu escurçar la ruta si pugeu en vehicle fins aquest punt, remuntant la urbanització de Sant Feliu de Racó fins al carrer més enlairat). Pugem pista amunt, entrant de seguida al Parc Natural (rètol indicador) i sense fer cas als diferents camins secundaris que trobareu a banda i banda.

1 hora i 7 minuts (10 minuts): Cruïlla de cinc camins. Nosaltres continuem recte pel camí de davant, amb fort pendent. De seguida travessem una pista i seguim recte amunt.

1 hora i 9 minuts (2 minuts): Abandonem el camí ample i enfilem un sender estret que arrenca a mà dreta (marques de pintura vermella). Continuem pujant carena amunt, ignorant un parell de corriols mig esborrats que trobarem, primer a mà esquerra i després a mà dreta.

1 hora i 14 minuts (5 minuts): Desemboquem a un camí més ample i el seguim cap a la dreta, pujant. Continuem trobant marques de pintura vermella.

1 hora i 15 minuts (1 minut): Ignorem un camí que puja a la nostra esquerra i continuem recte, pel camí del davant (pintura vermella). De seguida passem per sota una gran Iínia elèctrica.

1 hora i 23 minuts (8 minuts): Sortim a una pista i la seguim, cap a la dreta. De seguida arribem al coll de Grua. Travessem el coll tot seguint la pista fent cas omís als corriols que surten, alternativament, a l'esquerra i a la dreta. La pista va pujant, esdevenint cada cop més pedregosa. Després d'un fort revolt a la dreta, ens apareix la cinglera dels Plecs del Llibre al davant.

1 hora i 33 minuts (10 minuts): Final de la pista. Continuem recte pel sender del davant, tot enfilant-nos per un roquissar. A mà dreta es fa visible l'imponent monòlit de la Castellassa de can Torres. En arribar a una cruïlla poc definida (coll de la Castellassa), cal ignorar un corriol a la dreta i un altre a l'esquerra (unió amb Ruta 11) i continuar pel del mig, tot pujant en clara direcció als Plecs.
1 hora i 36 minuts (3 minuts): S'incorpora un camí per la nostra esquerra que ignorem. Continuem amunt, en direcció al cingle, ja molt proper. Un munt de senders secundaris convergeixen en aquesta zona. Nosaltres hem de continuar pujant pel camí principal, sempre en direcció a la base dels Plecs del Llibre que, progressivament, van quedant a mà dreta. En arribar al peu del cingle, continuem pujant amb la paret a la nostra dreta. De seguida trobarem l'entrada, mig amagada a la paret, de l'avenc de la Codoleda, llegendari per haver estat l'amagatall del bandoler Capablanca. El camí voreja la base del cingle i, tot seguit, s'enfila al seu capdamunt amb un seguit de llaçades. Un cop dalt, el camí pren direcció oest (esquerra) tot travessant roquissars.

1 hora i 48 minuts (12 minuts): Desemboquem al camí dels Monjos, ample, fressat i habitualment molt concorregut (unió amb Ruta 10). El seguim de pujada, cap a la dreta. La Mola és ben visible davant nostre.

1 hora i 50 minuts (2 minuts): Ignorem un camí que arrenca a mà esquerra en direcció a can Pobla i continuem recte amunt, sense fer cas dels corriols secundaris que anirem trobant a banda i banda.

1 hora i 56 minuts (6 minuts): Cruïlla de camins a l'indret conegut com Pi del Vent (unió amb Ruta 13). Enfilem el camí de l'esquerra, que planeja (pal indicador del Parc Natural).

I hora i 57 minuts (1 minut): Arribem a una nova cruïlla (unió amb Ruta 8 i Variant 22) i continuem pel sender de la dreta, pujant per unes escales de pedra molt gastades pel temps i per l’ús. El camí, molt clar, s'enfila tot fent ziga-zagues fins a treure el cap a un mirador privilegiat damunt Matadepera i la plana vallesana. Continuem pujant, sense possibilitat de pèrdua.
Darrer tram de camí, d'empedrat medieval molt ben conservat, que puja encaixonat entre roques.

2 hores i 16 minuts (4 minuts): Fem cap als prats del cim.

2 hores i 20 minuts (4 minuts): Arribem a la Mola.
Parking

Sortida

Skrzyżowanie

5’

Skrzyżowanie

6’

Skrzyżowanie

15’

Skrzyżowanie

20’

Skrzyżowanie

26’

Skrzyżowanie

33’

Skrzyżowanie

41’

Skrzyżowanie

44’

Skrzyżowanie

46’

Skrzyżowanie

46’

Skrzyżowanie

53’

Skrzyżowanie

57’

Skrzyżowanie

1:07

Skrzyżowanie

1:09

Skrzyżowanie

1:14

Skrzyżowanie

1:15

Skrzyżowanie

1:23

Skrzyżowanie

1:33

Skrzyżowanie

1:36

Skrzyżowanie

Intersecció

Skrzyżowanie

1:48 /1:50

Skrzyżowanie

1:56

Skrzyżowanie

1:57

Waypoint

2:12

Waypoint

2:16

Waypoint

La Mola

Komentarze

    You can or this trail