Czas  10 godzin 52 minut

Współrzędne 2824

Uploaded 25 czerwca 2018

Recorded czerwca 2018

-
-
2 637 m
1 223 m
0
5,9
12
23,66 km

Obejrzane 136 razy, pobrane 12 razy

w pobliżu Estahón, Catalunya (España)

El Campirme es troba situat al sector nord del territori d’Estaon, entre la Guingueta d’Àneu i la Vall de Cardós. Un dels grans miradors del Pallars (100 cims de la FECC) al que hi podem accedir des de Gabàs, des del Refugi de la Pleta del Prat per la vall de Mascarida o be, la mes llarga remuntant la vall d’Estaon per les bordes de Nibrós. A la zona hi podem trobar restes i vestigis del front de guerra del Pallars construïts amb la finalitat de controlar el territori que queda al peus d’aquest cims.

Ruta: Camí de Perafita (1200 m) – GR-11 (1220 m) – Borda de Gori (1315 m) – Bordes de Nibrós (1490 m) – Cruïlla GR-11 (1532 m) – Bordes de Clavillats (1560 m) – Bordes de Perafita (1650 m) – Borda de Peracalç (2030 m) – Estany de Soliguera (2205 m) – Estany Gran de Campirme (2305 m) – Coll (sense nom) (2484 m) – Campirme (2633 m) – Collada de Montalto (2139 m) – Coll de Campirme (2021 m) – Riu de Cardedo (1995 m) – Noufonts. Enllaç amb GR-11 (1980 m) – Borda de Palau (1463 m) – Estaon (1258 m) – Camí de Perafita (1200 m).

Accés: Cal arribar a Sort per la N-260, seguir per la C-13 fins a Llavorsí on prenem la carretera L-504 que remuntant el riu La Noguera de Cardós ens porta a Ribera de Cardós. Just a l’entrada de la població comença una pista forestal asfaltada direcció Surri, Anàs i Estaon. Deixem el cotxe abans d’arribar a la població, just al costat del pont que travessa el riu d’Estaon.

Caminada: Sense cap dificultat tecnica. Catalogada com a dificil per que supera els 20 quilometres en alta muntanya.
Iniciem el recorregut remuntant el riu Estaon vers el N. Aviat trobem el GR-11 que anirem seguint, tot passant per les bordes de Calatxo i Gori fins arribar a les de Nibrós. Continuem riu amunt i deixem el GR-11 que gira al SE per anar a buscar el Coll de Jou. Aviat trobem les bordes de Clavillats, al marge dret del riu. I un xic mes amunt una llosa de pedra ens permet travessar el riu de Peracalç per atansar-nos a les bordes de Perafita, on hi ha també una font. El camí remunta ara pel marge dret del riu que baixa amb un abundant cabal que fa impossible travessar-lo a gual. Baixem de nou al pont de llosa i remuntem pel marge esquerra on es fa complicat trobar el camí, però que no presenta cap dificultat per anar remuntant, a voltes prop de la llera, a voltes mes lluny. I sempre pel marge esquerra amunt arribem a la borda de Peracalç, on hi ha espai per resguardar-se i dormir en cas de mal temps. Travessem el pla i superem un nou marge amb un bonic salt d’aigua que baixa del estany de Soliguera. Arribem a l’estany, el superem i un nou marge ens situa al nivell del Estany de Finestres que ens queda a ponent. Un tercer esglaó ens cal superar per arribar al estany Gran de Campirme. La gran quantitat d’aigua que baixa ens ha fet anar sempre pel marge esquerra del torrent. Superem algunes congestes de neu i anem a enfilar-nos al capdamunt de la vall deixant a ponent els estanys de Campirme. En arribar a un coll sense nom prenem rumb al N tot seguint la carena que ens fa girar al Oest i al SO fins assolir el cim del Campirme. Descriure tot el que es pot veure i sentir des d’aquest cim faria la ressenya interminable. Aneu-hi i gaudir-hi, val la pena. La baixada la fem rumb al S resseguint la serra de Campirme. Hi ha camins força fresats, tot i que nosaltres seguim a estones per la carena. A mida que anem davallant comencem a trobar algunes fites de pedra que ens marquen el camí fins a baixar a la Collada de Montalto, on ja trobem bestiar pasturant. Ara el camí travessa prats i vers el SSE es dirigeix a buscar el Coll de Campirme on trobem la pista que puja de Burgo. Uns metres de pista i ens enfilem per un corriol fins a un marge, trobem un petit pla, per cert ple de papallones, des d’on surt un corriol vers el SE que voreja el Cap de Rocagran. Mantenint-nos al voltant dels 2000 metres el camí gira al SO, passa pel vessant sud de la Serra de Cerdanyís fins arribar a creuar el riu de Cardedo, on gira al SE per anar a la zona de Noufonts on es troba amb el GR-11. La baixada a Estaon la fem per aquest traçat, molt ben senyalitzat i ple de pals informatius. Un cop a Estaon, el travessem pel seus estrets carrers i seguint sempre el GR baixem fins al riu d’Estaon, deixem el GR i vers el S anem al punt d’inici i final d’aquesta llarga però interesant sortida.

Cartografia:
La Pica d’Estats. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Pallars Sobirà Nord. Escala 1:50.000. Editorial Piolet.
Waypoint

Borda de Calatxo (ruïnes)

Waypoint

Borda de Gori

Waypoint

Borda de Palau. Font

Waypoint

Borda de Peracalç

Waypoint

Bordes de Clavillats

Waypoint

Bordes de Nibrós

Waypoint

Bordes de Perafita

szczyt

CAMPIRME

Waypoint

Camí

Waypoint

Coll

Waypoint

Coll de Campirme

Waypoint

Collada de Montalto

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Cruïlla GR11

Waypoint

Cruïlla GR11

Waypoint

Noufonts. Enllaç amb GR-11

Waypoint

Estació meteo?

Waypoint

Estany de Soliguera

Waypoint

Estany Gran de Campirme

Waypoint

Font de Perafita

Waypoint

Inici i Final. Camí de Perafita

Waypoint

PI 01 (Punt Informatiu)

Waypoint

PI 02

Waypoint

PI 03

Waypoint

PI 04

Waypoint

PI 05

Waypoint

PI 06

Waypoint

PI 07

Waypoint

pont de llosa

Waypoint

Refugi d'Estaon

Waypoint

Riu de Cardedo

Waypoint

Santa Eulàlia (ruïnes)

Komentarze

    You can or this trail