-
-
34 m
-11 m
0
3,5
7,0
13,98 km

Obejrzane 3071 razy, pobrane 61 razy

w pobliżu Garbet, Catalunya (España)

CAMÍ DE RONDA DE LA PLATJA DE GARBET AL PORT DE LA SELVA
La Costa Brava, el Cap de Creus, te platges molt boniques. Algunes amb poble afegit, com Llançà, Port de la Selva o Colera. Altres, en aquesta mateixa zona, sense cap edificació que molesti massa, sense grans hotels ni passejos marítims urbanitzats. Natura en estat una mica més verge. Això ofereix l’esplèndida cala de Garbet. Quatre pins esparsos, terra indòmita, paisatge llunar, roca viva arran de mar. Poca sorra, molts picons, i gens de ciment. Tot just, arran de mar, un càmping força abandonat, i un restaurant d’aquells que es fan dir “sí senyor”. Un senyor restaurant. A tocar de sorra. Per sopar veient com damunt l’aigua cau l’hora violeta i, un xic més tard, la nit. Els preus són forts. Els plats també. El servei excel•lent. La matèria primera d’alta qualitat. Peix fresc. Els postres, diuen, són el millor. El mar a Garbet és de tots foscos, del blau marí al negre. Les ones, calmes, besen les pedres de la vora. El cel és nítid. El mar a Garbet, és net, netíssim. Com ho és el vent i la roca. Tot és nu a Garbet. Una delícia.
EL PORT DE LA SELVA
El Port de la Selva és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El terme municipal inclou la població de la Vall de Santa Creu. La vila del Port de la Selva és al nord de la península del cap de Creus, al sector septentrional de la Costa Brava.
Dista de Figueres 33 quilòmetres, i 70 de Girona. El terme municipal és dels més extensos de la zona. Té 41,49 km² i, per la costa, va des del rec d'en Feliu a la cala de Portaló. Per l'interior, fins als termes de Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera, Roses i Cadaqués.
Al Port de la Selva s'hi combina la blavor del Mediterrani, la verdor de les vinyes i, aixecant-se arran de mar, les muntanyes de la serra de Rodes, que en aquest sector pren el nom de muntanya o serra de Verdera, amb cims d'alçades destacades, com Sant Salvador Saverdera (670 m) i el puig de Queralbs (621 m).
La serra de Rodes, el contrafort més oriental dels Pirineus als peus del qual s'assenta la vila, es va formar pels plegaments de l'era primària. Està constituïda tant per roques metamòrfiques com filonianes i plutòniques. La morfologia ha donat com a resultat unes costes escarpades com a conseqüència de l'acció erosiva del mar i del vent, amb abundants valls fluvials inundades pel mar, que formen una costa articulada amb nombroses cales pintoresques, caps elevats i promontoris abruptes, a més d'illes que s'eleven pel damunt d'una plataforma d'abrasió poc extensa
Cami de ronda de la platja de Garbet al Port de la Selva
Distancia 13,78 kilometres,desnivell 45 metres, temps 4,45 hores amb esmorzar, temps d’esmorzar 40 minuts

Komentarze

    You can or this trail