-
-
710 m
255 m
0
3,1
6,2
12,31 km

Obejrzane 91 razy, pobrane 2 razy

w pobliżu Tonaso, Canarias (España)

Vertrekpunt is het busstation van Güímar aan de TF-28, waypoint BusGuimar. Het nadeel van dit vertrekpunt is dat we twee keer ca. 1 km langs de TF-28 moeten lopen maar daar staat tegen-over dat meerdere (bus)lijnen naar het busstation gaan. Op de kaart lijkt het een gemakkelijke route. Maar waar de verbinding (moeten) maken tussen de Camino de Las Canalizas en Bajadoz (ca. 1 km) is hoogtevrees een heel slechte eigenschap!
Als we de bus als vervoermiddel kiezen gaan we eerst ca. 1 km langs de TF-28. Even voorbij het benzinestation gaan we rechtsaf de Calle Guaza op. Bij waypoint San Juan is de kerk, de be-graafplaats én voldoende parkeerplaats. Als we met de auto van dit waypoint vertrekken is de afstand van de wandeling ca. 10 km. De Camino de Las Canalizas is geheel geasfalteerd. De tijd dat Camino’s (altijd) onverhard waren ligt (ver ?) achter ons. Op de OSM kaart staat eerder een pad vermeld. Dit pad is “verboden”. Komt overeen met de wandelingen die door de gemeente Güímar in kaart zijn gebracht. Even verderop zien wij twee mannen snoei werkzaamheden ver-richten en vragen of er een pad naar de “overkant” is. Dit pad hebben zij zojuist opgeschoond!
Het pad (ca. 1 km) loopt op/over de Tubería Subterránea. Is op geen enkele (digitale) kaart ver-meld. In het begin gaat het redelijk maar hoe verder we komen hoe smaller het pad wordt.
Bij hoogtevrees deze wandeling niet maken. Stapzekerheid is vereist.
Bijna aan het eind is het pad zo smal dat er een stang aan de rotsen is gemaakt (waypoint Lastig-Punt SanJuan) en een hek aan de buitenkant. Wel stevig maar roestig. We horen dan al honden blaffen en een hek verspert ons de weg ondanks het feit dat er – volgens ons -een richtingbord staat. Het hek is evenwel niet vastgemaakt en als we op de tubería (blijven) lopen komen we uit bij een aantal huizen en vervolgens op een 4x4 weg. Vanaf dit punt is het “fluitje van een cent” tot aan de busstation van Güímar of San Juan. Samenvattend: een avontuurlijke wandeling met op veel plaatsen mooi uitzicht op het berggebied
Przystanek autobusowy

BusGuimar

12-JAN-15 1:29:32PM
Przystanek autobusowy

BusTF28Guimar

12-JAN-15 12:00:54PM
Punkt informacyjny

Guimar

14-JAN-15 11:45:17AM
Punkt informacyjny

GuimarInfo

12-JAN-15 1:35:05PM
Waypoint

LP SanJuan

12-JAN-15 10:40:02AM
Architektura sakralna

San Juan

12-JAN-15 8:53:50AM

Komentarze

    You can or this trail