-
-
1 462 m
1 314 m
0
3,2
6,4
12,83 km

Obejrzane 3292 razy, pobrane 41 razy

w pobliżu Alós de Isil, Catalunya (España)

Estupenda Ruteta facil .. Perfecte per iniciar amb raquetes. El tram dependera molt de alla on podem deixar el cotxe, en aquesta ocasio el cotxe es va quedar molt molt avall , la ruta segueix la pista que porta a les biordes de Isil sense cap mena de problema ,,,, pot ser divcertit visitar les bordes.

Aquesta ruta es pot fer fins a montgarri al estiu pero amb raquetes es molt mes dur i dependrem de alla on puguem deixAR EL COTXE

El terme del poble d'Alós d'Isil, com molts d'altres dels Pallars, és ric en bordes, sovint agrupades en petits veïnats. Hi destaquen les Bordes de Moredo, la Borda de Sanç, la de Cabalet, les Bordes de Pina, la Borda de Socampo, prop de la qual hi ha el Refugi del Fornet, la del Pubill, la de Tariou, la de Petit, les Bordes d'Isil, les Cases de Bonabé, la Borda Perosa (les dues darreres, prop del lloc on hi ha l'Estació d'esquí de fons de Bonabé) i, ja a prop del límit amb la Vall d'Aran, la Cabana de Montgosso. És de destacar el paratge denominat les Bordes Esbalçades, on ja no queda ni rastre de les bordes a les quals fa esment el topònim.


Alós d'Isil, Alós de Gil o d'Àneu, és el poble més septentrional del terme municipal d'Alt Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà. Es troba situat a 1.268,6 metres d'altitud, a la dreta de la Noguera Pallaresa. Pertanyia a l'antic terme d'Isil.
El seu origen és medieval, car ja es troba mencionat a l'acta de consagració de la catedral d'Urgell, datada l'any 839, però de cronologia molt discutida. En època medieval el poble d'Alós era dividit en dos nuclis: Alós Sobirà i Alós Jussà; aquest últim és el poble actual.
Fou un municipi independent fins al 1846, data en la qual s'uní a Isil, juntament amb el poble d'Àrreu. Des de l'any 1999 forma l'entitat municipal descentralitzada d'Isil i Alós conjuntament amb Isil.
Waypoint

Borda de Socampo

Waypoint

Borda de Tariou

Waypoint

Borda Del Petit

Waypoint

Bordes D'Isil

Waypoint

Bordes de Pina

Waypoint

Parquing

Bosque
Waypoint

Refugi Del Fornet

Komentarze

    You can or this trail