-
-
949 m
939 m
0
0,7
1,3
2,65 km

Obejrzane 49 razy, pobrane 1 razy

w pobliżu Esterri d'Àneu, Catalunya (España)

[CA] Mollera d’Escalarre i Esterri d’Àneu. Itineraris adaptats. Part 1A Esterri d’Àneu i a la Guingueta d'Àneu l’ajuntament d’Esterri, en el primer cas, i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, en el segon, han adaptat sengles itineraris d’aproximadament 3 i 6 quilòmetres de recorregut i els han fet accessibles per a què hi circulin persones amb cadira de rodes i amb mobilitat reduïda. El primer és una volta circular que surt del nucli d’Esterri i recorre la plana al·luvial del riu Noguera Pallaresa situada al sud del poble. El segon recorre part de la ribera de l'espai natural protegit de la Mollera d'Escalarre i de l'embassament de la Torrassa. Ambdós trams discorren normalment sota l’arbrat. L'amplada dels camins és igual o superior als 1,5 metres i el terreny s'ha compactat i anivellat o esta asfaltat; s’han construït passeres i ponts i, en determinats trams, s'han col·locat taulons de fusta als marges per contenir el terreny i evitar l'erosió del camí.

Els dos recorreguts permeten gaudir del patrimoni natural de l’entorn de la Mollera d’Escalarre, de l’observació de la vegetació i de la seva fauna, peixos, ocells i mamífers, on la llúdriga és protagonista. Com a complement de la sortida cal visitar el nucli d’Esterri, amb el seu Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’antic monestir de Santa Maria d’Àneu i l’església de Sant Martí d’Escalarre (cal veure horaris d’obertura). Un segment de la ruta de la Guingueta coincideix amb el recorregut del Camí del Búnquer, que visita vestigis d’instal·lacions de defensa militar pertanyents al període de postguerra de 1940.

Ruta senyalitzada.
L’inici de l’itinerari d’Esterri d’Àneu se situa a l’aparcament de la seva Zona Esportiva Municipal. Aquesta població és la més important de la capçalera del Pallars Sobirà, disposa de serveis turístics d’allotjament, restauració i comerç. S’hi arriba des de Sort per la carretera C-13 que, a continuació i com a C-28, comunica el Pallars amb la Vall d’Aran pel port de la Bonaigua.

0,00 km (949 m). Aparcament de la Zona Esportiva Municipal d’Esterri d’Àneu, al carrer dels Esports. Se surt per aquest carrer en direcció est, cap a l’interior de la població, es creua la carretera i es continua recte fins al carrer de la Carrerada, on hi ha el Parc de Bombers. Fent cas de la senyalització, es gira a la dreta en direcció sud utilitzant el carril específic de l’itinerari, pintat a l’asfalt.

1,21 km (941 m). Carretera C-13. Cal creuar-la i prendre el camí que continua a l’altra banda.

1,38 km (940 m). Pont de torrent del Canals del Tinter, que es creua. Es gira a la dreta (N) prenent un altre camí asfaltat, davant mateix del càmping La Presalla. Al cap d’una estona es passa pel costat de la Deixallaria Municipal.

2,30 km (948 m). Pont que permet salvar el torrent de Canals del Tinter. Es continua cap al nord. Al cap de poc s’és ja a l’extrem oest del nucli urbà, on es conflueix amb el carrer dels Esports i la zona esportiva. Es gira a la dreta (E) i ja s’és al punt de sortida.

2,65 km (949 m). Aparcament de la Zona Esportiva Municipal d’Esterri d’Àneu. Final d’aquest primer tram dels itineraris adaptats de la vall d’Àneu.

Per fer la segona part dels itineraris adaptats de la vall d’Àneu cal transportar-se uns 3,8 km al sud per la carretera C-13, fins a la Guingueta d’Àneu (veure la part 2 del conjunt).Més informació

[ES] Mollera d’Escalarre y Esterri d’Àneu. Itinerarios adaptados. Parte 1En Esterri d' Àneu y en la Guingueta d'Àneu el ayuntamiento de Esterri , en el primer caso, y el Parque Natural del Alto Pirineo, en el segundo, han adaptado sendos itinerarios de aproximadamente 3 y 6 kilómetros de recorrido y los han hecho accesibles para que circulen personas con silla de ruedas y con movilidad reducida. El primero es una vuelta circular que sale del núcleo de Esterri y recorre la llanura aluvial del río Noguera Pallaresa situada al sur del pueblo. El segundo recorre parte del humedal de ribera del espacio natural protegido de la Mollera d’Escalarre y del embalse de la Torrassa. Ambos tramos discurren normalmente bajo el arbolado. La anchura de los caminos es igual o superior a 1,5 metros y el terreno se ha compactado y nivelado o está asfaltado; se han construido pasarelas y puentes y, en determinados tramos, se han colocado tablones de madera en las orillas para contener el terreno y evitar la erosión del camino.

Los dos recorridos permiten disfrutar del patrimonio natural del entorno de la Mollera d’Escalarre, de la observación de la vegetación y de su fauna, peces, aves y mamíferos, donde la nutria es protagonista. Como complemento de la salida hay que visitar el núcleo de Esterri, con su Ecomuseo de las Valls d'Àneu, el antiguo monasterio de Santa Maria d’Àneu y la iglesia de Sant Martí d’Escalarre (hay que ver horarios de apertura). Un segmento de la ruta de la Guingueta coincide con el recorrido del Camino del Búnker, que visita vestigios de instalaciones de defensa militar pertenecientes al período de posguerra de 1940.

Ruta señalizada.
El inicio del itinerario de Esterri d'Àneu se sitúa en el aparcamiento de su Zona Deportiva Municipal. Esta población es la más importante de la cabecera del Pallars Sobirà, dispone de servicios turísticos de alojamiento, restauración y comercio. Se llega desde Sort por la carretera C-13 que, a continuación, y como C-28, comunica el Pallars con el Valle de Arán por el puerto de la Bonaigua.

0,00 km (949 m). Aparcamiento de la Zona Deportiva Municipal de Esterri d'Àneu, en la calle de Els Esports. Se sale por esta calle en dirección este, hacia el interior de la población, se cruza la carretera y se sigue recto hasta la calle de la Carrerada, donde se encuentra el parque de bomberos. Haciendo caso de la señalización, se gira a la derecha en dirección sur utilizando el carril específico del itinerario, pintado en el asfalto.

1,21 km (941 m). Carretera C-13. Hay que cruzarla y tomar el camino que sigue al otro lado.

1,38 km (940 m). Puente de torrente de Canals del Tinter, que se cruza. Se gira a la derecha (N) tomando otro camino asfaltado, enfrente del camping La Presalla. Al cabo de un rato se pasa por el lado de la chatarrería municipal.

2,30 km (948 m). Puente que permite salvar el torrente de Canals del Tinter. Se continúa hacia el norte. Al poco, se llega al extremo oeste del núcleo urbano, donde se confluye con la calle Esports y la zona deportiva. Se gira a la derecha (E) y ya se está en el punto de salida.

2,65 km (949 m). Aparcamiento de la Zona Deportiva Municipal de Esterri d'Àneu. Final de este primer tramo de los itinerarios adaptados del valle de id.

Para realizar la segunda parte de los itinerarios adaptados de la Vall d’Àneu es necesario transportarse unos 3,8 km hacia el sur por la carretera C-13, hasta la Guingueta d’Àneu (ver la parte 2 del conjunto).
Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 30/07/2019

Waypoint

Esterri d'Àneu. Zona esportiva

Waypoint

Càmping La Pressalla

Waypoint

Itinerari adaptat

Waypoint

Pont del Canals del Tinter

Waypoint

Carril itinerari adaptat

Waypoint

Carril itinerari adaptat

Komentarze

    You can or this trail