Moving time  jedna godzina 14 minut

Czas  2 godzin 27 minut

Współrzędne 897

Uploaded 14 sierpnia 2018

Recorded sierpnia 2018

-
-
1 132 m
1 109 m
0
1,3
2,5
5,04 km

Obejrzane 364 razy, pobrane 38 razy

w pobliżu Šljivlje (Montenegro)

Ruta circular pel bellíssim i interessantíssim bosc primigeni de Biogradska Gora, al voltant del llac Biogradsko Jezero.
El bosc primigeni de Biogradska és una meravella! Està emplaçat en el Parc Nacional de Biogradska Gora, a la regió muntanyosa de Bjelasica, a la part central de Montenegro, entre el riu Tara a l’oest i el riu Lim a l’est, prop les poblacions de Kolašin, Berane i Mojkovac. (1) Els arbres centenaris tenen fins a 500 anys, bàsicament són faigs (Fagus sylvatica), aceràcies (plàtan fals o Acer pseudoplatanus), freixes (freixe de fulla gran, freixe de fulla grossa, Fraxinus excelsior), omes (Ulmus glabra), avets roigs (Picea abies) i avets blancs (Abies alba) als pendents,(2) alguns de més de 50 m d’alçada i catalogats. (2).
Es deixa el cotxe com es pot als espais per aparcar prop de la riba oest del llac, sota els arbres centenaris o, si està tot ple, al voral de la carretera que hi mena, la BT TT3 Biogradsko jezero i es dona la volta al llac per un camí que no ofereix cap dubte, amb algun tram de la riba est del llac cobert d'un tarima de fusta per protegir la natura, amb miradors, panells informatius i de cultura i, sobretot, l'encant omnipresent del bosc centenari immaculat.
Aquesta volta es pot completar amb l'ascensió al mirador de Bendovac, amb el qual la visita al parc nacional de Biogradska Gora quedarà força completa.
Bibliografia
1. Biogradska Gora National Park. VISIT-MONTENEGRO.com® . [En línia] BritishDotCom ltd. [Data: 2 / setembre / 2018.] https://www.visit-montenegro.com/tourism/national-parks/biogradska-gora/.
2. Monumental trees along the river Biogradska rijeka in Biogradska Gora National Park, Montenegro, Montenegro. [En línia] [Data: 2 / setembre / 2018.] https://www.monumentaltrees.com/en/mne/montenegro/kolasin/4241_biogradskarijeka/.
3.Wikipedia contributors. (2017, August 23). Biogradska Gora. In Wikipedia, The Free Encyclopedia. Retrieved 09:02, September 2, 2018, from https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Biogradska_Gora&oldid=796901177
Zdjęcie

Biogradsko jezero

Punkt informacyjny

Punt dìnterpretació d'arbres

Zdjęcie

Biogradsko jezero

Punkt informacyjny

Punt d’interpretació del parc

Cicle biològic, mirall per veure les copes dels arbres.
Drzewo

Plàtan fals centenari, Acer pseudoplatanus, aceràcia.

Most

Punt d'interès

Źródło

Punt d'interès

Most

Biogradsko rijeka

Drzewo

Freixe de fulla gran centenari, Fraxinus excelsior.

Drzewo

Oma o Ulmus glabra, centenària

Komentarze

    You can or this trail