Pobierz

Długość śladu

54,72 km

Poziom trudności

Średni

zejść

1 528 m

Max elevation

707 m

Trailrank

88 4,9

Min elevation

217 m

Trail type

One Way

Moving time

3 godzin 46 minut

Czas

7 godzin 2 minut

Współrzędne

6008

Uploaded

29 sierpnia 2021

Recorded

sierpnia 2021
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Share
-
-
707 m
217 m
54,72 km

Obejrzane 527 razy, pobrane 31 razy

w pobliżu Collbató, Catalunya (España)

[CAT] + [ES]

>> Català:

Nova trobada dels "Amics Wikiloc 4x4 Overland" per a compartir bons moments i gaudir d'una nova ruta 4x4 pels voltants del Baix Llobregat i l'Anoia.

Segurament haureu vist més rutes que he publicat per aquesta zona. La veritat és que aquest ampli territori dóna molt de joc a l'hora de cercar nous camins i crear nous recorreguts.

Aquesta nova ruta comparteix algun tram ja conegut però incorpora de nous, aconseguint amb aquesta configuració un traçat que més aviat sembla una muntanya russa, un no parar de pujar i baixar muntanyes. Com a referència, en un recorregut no gaire llarg i en un espai no gaire extens farem un desnivell positiu de 1585 m.

La dificultat en sec va de fàcil a moderat en algun tram molt concret, no sent recomanable per a vehicles SUV.
En mullat la dificultat pujarà de valent en aquests trams, teniu-lo en compte.

Sortim de l'Àrea Bonpreu de Collbató. Un lloc ideal de trobada pels serveis que ens ofereix, aparcament, cafeteria, supermercat, benzinera, etc.
Tot sortint de la població ja ens fiquem en farina, circulant per pistes per un entorn molt agradable. Aneu amb precaució, aquests primers quilòmetres són freqüentats per senderistes i ciclistes, especialment els dies festius.

Arribarem a una rampa força costeruda, un clàssic de les meves rutes per aquest paratge i que no et pots perdre. No és de pas obligat, hi ha un camí pla alternatiu. En aquesta ocasió l'hem fet de pujada i baixada, que no són la mateixa sensació. Proveu-lo!

Un cop deixem el Camí de la Riera de Pierola, ens espera una altra costeruda pujada, molt més llarga que l'anterior. Recomano reductora sense concessions.
Continuant per aquest camí arribarem al circuit trialer de Can Dolcet, un altre clàssic. Podeu gaudir del seu recorregut, amb basses de fang si ha plogut recentment.

Continuarem per un camí carener fins arribar als Boscos de Can Martí, el punt més enlairat de la ruta amb bones vistes a Montserrat.

A partir d'aquí anirem per camins més o menys còmodes fins arribar al Castell de Castellolí.
Parada en l'aparcament de visita del castell i aprofitant l'ombra d'uns pins que hi ha al costat, hem fet un descans per a dinar i fer tertúlia de la ruta.
Després de l'àpat hem anat a visitar el castell. El camí surt del mateix aparcament, un curt tram caminant. La visita és lliure i gratuïta.
Castell en reconstrucció amb molt bones vistes de l'entorn.

Continuem ruta. Ara ho farem per pistes de tota mena i en sentit circular, la muntanya russa que comentava abans. Molt entretingut!

Un nou tram llarg amb un desnivell considerable ens espera. Recomano fer-lo amb curtes per a no forçar la mecànica. Valoreu-lo vosaltres mateixos.

Finalitzant aquest costerut tram circular, arribarem de nou al Castell de Castellolí. Només ens queda baixar fins al poble de Castellolí per a donar per finalitzada la ruta en l'enllaç de l'A-2.

En els comentaris dels waypoint, fotos i peu de les fotos trobareu informació i documentació d'interés dels llocs i edificis que trobarem en el camí. Important consultar-la abans de fer la ruta!

Ruta feta pels "Amics Wikiloc 4x4 Overland" amb vehicles tot terreny Land Rover, Nissan, Ssangyong i Toyota.
Contacta'ns: amicswikiloc4x4@gmail.com

Estem segurs que us encantarà aquesta nova proposta. Si us animeu a fer-la, ens agradarà ens deixeu en els comentaris la vostra impressió de la ruta. Moltes gràcies!

Contacte: amicswikiloc4x4@gmail.com

Salut i rutes en 4x4!


>> Castellano:

Nuevo encuentro de los "Amics Wikiloc 4x4 Overland" para compartir buenos momentos y disfrutar de una nueva ruta 4x4 por los alrededores del Baix Llobregat y la Anoia.

Seguramente habréis visto más rutas que he publicado por esta zona. Lo cierto es que este amplio territorio da mucho juego a la hora de buscar nuevos caminos y crear nuevos recorridos.

Esta nueva ruta comparte algún tramo ya conocido pero incorpora otros nuevos, consiguiendo con esta configuración un trazado que más bien parece una montaña rusa, un no parar de subir y bajar montañas. Como referencia, en un recorrido no muy largo y en un espacio no muy extenso haremos un desnivel positivo de 1585 m.

La dificultad en seco va de fácil a moderado en algún tramo muy concreto, no siendo recomendable para vehículos SUV.
En mojado la dificultad subirá de lo lindo en estos tramos, tenedlo en cuenta.

Salimos del Àrea Bonpreu de Collbató. Un lugar ideal de encuentro por los servicios que nos ofrece, aparcamiento, cafetería, supermercado, gasolinera, etc.
Saliendo de la población ya nos metemos en harina, circulando por pistas por un entorno muy agradable. Andad con precaución, estos primeros kilómetros son frecuentados por senderistas y ciclistas, especialmente los días festivos.

Llegaremos a una rampa bastante empinada, un clásico de mis rutas por este paraje y que no te puedes perder. No es de paso obligado, hay un camino plano alternativo. En esta ocasión lo hemos hecho de subida y bajada, que no son la misma sensación. Probadlo!

Una vez dejamos el Camí de la Riera de Pierola, nos espera otra empinada subida, mucho más larga que el anterior. Recomiendo reductora sin concesiones.
Continuando por este camino llegaremos al circuito trialero de Can Dolcet, otro clásico. Podéis disfrutar de su recorrido, con balsas de barro si ha llovido recientemente.

Continuaremos por un camino cumbrero hasta llegar a los Boscos de Can Martí, el punto más elevado de la ruta con buenas vistas a Montserrat.

A partir de aquí iremos por caminos más o menos cómodos hasta llegar al Castell de Castellolí.
Parada en el aparcamiento de visita del castillo y aprovechado la sombra de unos pinos que hay al lado, hemos hecho un descanso para comer y hacer tertulia de la ruta.
Después de la comida hemos ido a ver el castillo. La visita es libre y gratuita.
El camino parte del aparcamiento, un corto tramo caminando.
Castillo en reconstrucción con muy buenas vistas del entorno.

Continuamos ruta. Ahora lo haremos por pistas de todo tipo y en sentido circular, la montaña rusa que comentaba antes. Muy entretenido!

Un nuevo tramo largo con un desnivel considerable nos espera. Recomiendo hacerlo con cortas para no forzar la mecánica. Valoradlo vosotros mismos.

Finalizando este empinado tramo circular, llegaremos de nuevo al Castell de Castellolí. Solo nos queda bajar hasta el pueblo de Castellolí para dar por finalizada la ruta en el enlace del A-2.

En los comentarios de los waypoint, fotos y pie de las fotos encontraréis información y documentación de interés de los lugares y edificios que encontraremos en el camino. Importante consultarla antes de hacer la ruta!

Ruta realizada por los "Amics Wikiloc 4x4 Overland" con vehículos todoterreno Land Rover, Nissan, Ssangyong y Toyota.
Contáctanos: amicswikiloc4x4@gmail.com

Estamos seguros que os encantará esta nueva propuesta. Si os animáis a hacerla, nos gustará nos dejáis en los comentarios vuestra impresión de la ruta. Muchas gracias!

Contacto: amicswikiloc4x4@gmail.com

Salud y rutas en 4x4!
Parking

Inici ruta. Àrea Bonpreu de Collbató (381 m)

Punt de trobada si sortiu en grup. Trobareu un supermercat, una cafeteria i una benzinera per a proveir-vos per la ruta.
Skrzyżowanie

Per l'esquera, Camí de Can Cardús (300 m)

Davant tenim els camps del Pla de Can Perellong
Ryzyko

Rampa pronunciada! (289 m)

[CAT] Com veureu en el track, hi ha un camí alternatiu si no es vol passar per aquesta rampa. Hem fet la rampa de pujada i de baixada per a experimentar com les percepcions de conducció són ben diferents i alhora divertides. [ES] Cómo veréis en el track, hay un camino alternativo si no se quiere pasar por esta rampa. Hemos hecho la rampa de subida y de bajada para experimentar como las percepciones de conducción son muy diferentes y a la vez divertidas.
Skrzyżowanie

Bifurcació, per la dreta (263 m)

Skrzyżowanie

Carrretera del Mas d'en Gall, per la dreta (261 m)

Rzeka

Camí de la Riera de Pierola, per la dreta (225 m)

> Documentació: "La Torre de Pierola. Descripció: Gran casal ubicat en una elevació sobre el camí de Pierola consistent en un cos de planta rectangular amb coberta a doble vessant i un cos més petit annexat a l'est del primer. Té planta baixa, primer pis, golfes i disposa de soterranis. La porta principal és adovellada (tot i que no és la original) i les finestres són quadrangulars amb reixats de forja. L'escut heràldic original de la casa fou retirat fa poc temps pels mateixos propietaris per tal d'evitar-ne l'espoli. Història: Segons la memòria popular dins la Torre hi hagué una presó i, de fet, es conserva una estança al soterrani que sembla respondre a aquestes característiques. Existeix també la tradició entre els veïns del lloc de que fa molts anys en el lloc hi vivia un senyor que exercia una sèrie de drets feudals com ara el "dret a cuixa". Aquest mas pertany a la família Fontcuberta descendents dels Dalmases que havien adquirit la baronia de Pierola a finals del segle XVII. Segons els capbreus de l'epoca moderna aquest mas era conegut antigament com a mas Colomer. El mas Colomer ja es esmentat en el Cartulari de Sant Cugat del Vallès en una escriptura de venda de 1239." Font: https://patrimonicultural.diba.cat/element/la-torre-de-pierola
Skrzyżowanie

Continuem pel camí de la dreta (295 m)

[CAT] Deixem la Riera de Pierola i continuem per la dreta, pel Camí de Pierola a Montserrat. El camí passa pel darrera de la Torre de Pierola que es veu en la foto. --> Important! Tot seguit ens espera una rampa molt pronunciada i llarga. Aconsellable pujar amb reductora. Aquest tram no és apte per a SUV's. [ES] Dejamos la Riera de Pierola y continuamos por la derecha, por el Camí de Pierola a Montserrat. El camino pasa por el detrás de la Torre de Pierola que se ve en la foto. --> Importante! A continuación nos espera una rampa muy pronunciada y larga. Aconsejable subir con reductora. Este tramo no es apto para SUV's.
Obiekt sportowy

Circuit trialer de Can Dolcet (450 m)

Circuit d'acccés lliure per si voleu fer algunes rampes i bassals de fang
Skrzyżowanie

Creuem la carretera i recte per la pista (446 m)

Skrzyżowanie

Can Pujol de la Muntanya, per l'esquerra (332 m)

--> Atenció! El primer tram d'aquest camí té una forta pujada
Skrzyżowanie

Els Boscos de Can Martí, per la dreta (506 m)

--> Atenció! Aquest camí té una forta pujada
Skrzyżowanie

Continuem per la dreta (636 m)

Aquesta carretera asfaltada és el Camí del Maset d'en Martí
Panorama

Panoràmica de Montserrat (672 m)

Skrzyżowanie

Can Canyelles, per l'esquerra (608 m)

De Can Canyelles només queda el testimoni de quatre pedres en peus. Hi trobareu unes quantes cases i masies més en ruïnes al llarg del camí.
Parking

Parada de descans en Sant Miquel de Vilaclara (559 m)

En aquest espai es troben l'Ermita de Sant Miquel de Vilaclara, Can Guixart, Cal Maset i Cal Maceter, que formaven un petit nucli de població aïllat, avui deshabitat i en ruïnes. > Documentació: "Sant Miquel de Vilaclara. Sant Miquel de Vilaclara és una capella romànica del municipi del Bruc, a la comarca de l'Anoia. Es troba adossada a un mas a prop del túnel del Bruc, a 1 km de la carretera. És una obra protegida com a bé cultural d'interès local. Descripció: És una capella d'una nau, adossada al mur d'una masia abandonada. Absis amb arcuacions llombardes separades per pilastres i una petita finestra. Cobert amb boveda de maçoneria.[1] Murs de pedra i maçoneria. L'entrada és per una petita porta allindada cara ponent. En el seu interior i junt l'absis hi ha un cup.[1] Història: Era la capella d'un grup de masies situades damunt d'un turó, envoltades de bosc de pins, conegudes per Can Cuixa, actualment enderrocades.[1] L'edifici ha estat totalment desfigurat per integrar-se a la construcció adossada.[2] Ja existia el 1077, quan bescompte Udalard, senyor del Castell de la Guàrdia la cedí al monestir de Sant Cugat. El 1727 deixà d'utilitzar-se com a capella i al 1757fou abandonada definitivament. S'hi venerava el copatró de la vila.[1]" Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Miquel_de_Vilaclara
Skrzyżowanie

Àrea de Servei del Bruc (549 m)

Continuem per l'esquerra
Ryzyko

Trialera del Torrent de les Coves (588 m)

[CAT] Popularment coneguda com la trialera de la Font del Ferro. Aquesta altra de la Font del Ferro es troba una mica abans en el camí que hem fet. No hi ha track perquè no hem fet la trialera. És una opció per si algú vol animar-se. En aquest cas, al arribar al final continueu pel camí de la dreta fins retrobar el track. [ES] Popularmente conocida como la trialera de la Font del Ferro. Esta otra de la Font del Ferro se encuentra un poco antes en el camino que hemos hecho. No hay track porque no hemos hecho la trialera. Es una opción por si alguien quiere animarse. En este caso, al llegar al final continuad por el camino de la derecha hasta reencontrar el track.
Zdjęcie

Torre de Cal Muset (603 m)

> Documentació: "Can Muset. Tipus: Masia Període: Segle XIX Situació: Camí de can Muset. Prop del castell. Conjunt format per l'antiga masia i un cos més modern, d'inicis del segle XX, amb una torre i decoració modernista. La masia té, probablement, un origen més antic, però l'edifici actual és dels inicis del segle XIX. Hi ha dues portes amb inscripcions on es pot llegir V. Muset 1812 i J. Muset 1816. El portal interior és adovellat, de punt rodó. Segons Pere Guixà, cronista de Castellolí, l'edifici modernista el va fer construir el doctor Robert per destinar-lo a sanatori, però mai va arribar a funcionar com a tal.*" Font: https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4776
Piknik

Parada per a dinar (584 m)

Hem dinat a l'ombra d'un pins que hi ha al costat de l'aparcament per a visitar el Castell de Castellolí
Zdjęcie

Camí d'accés al Castell de Castellolí (585 m)

Accés peatonal per a visitar el castell, es troba al costat mateix de l'aparcament.
Punkt informacyjny

Punt d'informació (580 m)

L'accés i visita al castell és lliure i gratuïta.
Zamek

Castell de Castellolí (594 m)

> Documentació: "Castell de Castellolí. El castell de Castellolí, antigament conegut com a castell d'Aulí, és un castell molt enrunat, situat al municipi de Castellolí, Anoia. Del recinte encara es conserven importants fragments de muralla, una gran cisterna i dues estances cobertes amb volta de mig punt. En un dels extrems es conserven l'absis guarnit amb bandes llombardes de la que va ser església romànica de Sant Feliu, i que, posteriorment dedicada a Sant Vicenç, fou parroquial fins a l'any 1705. ... Ubicació: El conjunt de ruïnes de l'antic castell es troben ben a prop del camí que uneix Igualada i la Conca d'Òdena amb Barcelona a través dels Brucs. Va ser construït en un indret ben estratègic pel que fa a la defensa de les terres situades a la riba esquerra del Llobregat (la Catalunya Vella) esdevenint doncs un pas vital en aquest sentit. L'altre castell proper que defensava l'altre pas important era el de Castell de Claramunt, que guardava el camí que conduïa al Penedès a través de l'estret de Capellades. Una missió idèntica servant dos passos vitals per a la consolidació de les fronteres comtals amb els sarraïns del Baix Penedès i Camp de Tarragona. Història: Les primeres notícies del castell daten del juliol de 990 amb motiu de la donació de Senderedus i muller a l'església de Santa Maria del terme del castell de Claramunt i del comtat de Barcelona, d'uns terrenys que es trobaven al comtat de Manresa «in terminio de castrum Audelino». Aquesta denominació prové, segons afirmà Francesc Carreras i Candi (1907), del nom d'un noble anomenat Eulí, Aulí o Odelí, el qual amb el temps es convertí en Olí. El desembre de 1003 fou proclamat el testament sacramental d'«Audesindo», qui, en acudir a defensar el «kastrum Audelini» contra els sarraïns que hi posaren setge va ser mort. En confirmar el papa Silvestre II els béns del monestir de Sant Cugat del Vallès fa esment del castell Odelino. D'aquest castell hi ha documents sota les denominacions Adolino (1046), Odolini (1058), Udulini (1063) i Odolino (1068) amb motiu de vendes i referències a descripcions de territoris. Una nova confirmació de béns del monestir de Sant Cugat datada el 1098 també parla d'aquest castell, ara anomenat Odilone, i el 1131 torna a aparèixer en el contenciós obert entre Ramon Guillem d'Òdena, senyor de la baronia del mateix nom, amb l'abat de Sant Cugat. En aquest document es parla de la seva castlania la qual va encomanar Ramon Berenguer IV al vescomte Reverter, junt amb altres castells. El vescomtat de Barcelona s'extingí, però l'any 1268 el rei Jaume I va escriure al vescomte de Cardona, Ramon Folc, ordenant-li que lliurés a Joan Pere Sabata, batlle de Montblanc, la possessió dels castells que per ell tenia en feu, i entre ells figurava el de Castellolí. El 1337, Guillem de Castellolí, (documentalment consta com de Castell Auli) tenia també el castell d'Òdena en nom del rei Pere el Cerimoniós i amb vinculació a Ramon de Cardona. Aquesta vinculació no agradava als jurats d'Igualada cosa que manifestaren en diverses ocasions al rei. Uns anys després un fogatge dimanat de les Corts de Cervera (1359) indica l'existència de 27 focs per «Castellaulí dels Comtes de Cardona». Quan es creà el comtat de Cardona, el 1375, Castellolí consta com integrat en ell. D'aquests temps hi ha notícies de picabaralles entre els bàndols dels «Castellaulins» i els «Ocellons», havent de ser pacificats el 1384 pel mateix rei Pere. El 2 de juliol de 1416 té lloc una sentència en la que el jutge declarà que el comte Joan Ramon Folc de Cardona havia de pagar 2.500 florins d'or d'Aragó al donzell Bernat d'Argençola pels drets que li pertanyien en el castell de Castellolí. De fet, el castell de Castellolí, juntament amb el d'Òdena i el de Claramunt, possessions dels Cardona, mantingueren un antagonisme amb Igualada, vila reial, situació que perdurà fins al segle xvii. Durant la Guerra dels Segadors (1640-1652) Castellolí i el seu castell jugaren un paper important en l'estratègia d'intentar tallar el pas a les tropes castellanes. L'últim episodi que viuria el castell va ser durant la primera guerra carlina, quan Castellolí fou centre d'un destacament militar per defensar el camí i l'accés a Igualada.[1] Arquitectura: Es conserven algunes poques restes del castell, com són murs i restes de voltes de canó i també una torre quadrangular més tardana. Hi ha, entre les ruïnes, restes posteriors a època medieval. És de pedra local unida amb argamassa. Els murs són de blocs de pedra grans, ben quadrats.[2] L'antiga església parroquial de Sant Vicenç és una església romànica que estava al costat del castell. Era d'una sola nau, amb volta de canó. A l'exterior i al llarg de la nau presenta a distàncies regulars, una mena de petits contraforts que sobresurten de l'estructura de la paret. El material constructiu és la pedra ben tallada en blocs petits i regulars. El sostre devia ser de teules. L'absis conserva arcuacions llombardes i lesenes.[2]" Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Castellol%C3%AD
Skrzyżowanie

Masia Cal Jaume Bruguers, per l'esquerra (554 m)

Continuem per un camí una mica amagat que hi ha a l'esquerra de la masia, al costat del pal de línia elèctrica. --> Atenció! Aquest camí és estret, amb pedra i revolts tancats. La vegetació ofega el camí en algun tram. No és difícil ni trialer, però cal anar poc a poc.
Skrzyżowanie

Intersecció, per la dreta (435 m)

Zdjęcie

Maset del Tort (470 m)

> Documentació: "Maset del Tort. Castellolí. Descripció: Masia en ruïnes de planta rectangular. Segons les fotografies antigues de la casa, constava de planta baixa, una planta pis i golfes. La coberta era de teula àrab, a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia. Es conserva l'arrencada de la coberta. La tècnica constructiva es basa en pedres d'origen local, de dimensions variables, disposades en filades irregulars, amb alguns afegitons de totxo, lligats amb morter de calç. Es conserven diversos contraforts i alguns carreus cantoners i dels ampits, llindes i brancals. Història: És possible que el Maset del Tort es correspongui amb el casalot de l'Ullastre que es menciona en el capbreu de l'any 1661. Són més explícites les referències del cadastre de l'any 1736 i de la confessió senyorial de l'any 1760, on s'esmenta el bosc de Josep Tort del Turó, situat a prop del torrent de l'Ullastre." Font: https://patrimonicultural.diba.cat/element/maset-del-tort
Przełęcz

Coll de Can Muntaner, per la dreta (632 m)

Continuem pel Camí de Ca n'Aguilera
Skrzyżowanie

Turó de l'Avellana, per la dreta (690 m)

Continuem per un camí molt més estret, de baixada i sense complicacions
Skrzyżowanie

Bifurcació, per la dreta (553 m)

Barraca d'en Pere Valls en el Turó la Macarulla, una altra casa més en runes
Zdjęcie

Detall de la pista (463 m)

Panorama

Panoràmica des del camí (396 m)

Camps d'ametllers amb el Castell de Claramunt al fons (centre) i la Tossa de Montbui (dreta)
Skrzyżowanie

Camí dels Masets, per la dreta (356 m)

A l'esquerra i pocs metres es troba el Forn d'en Monner (forn de calç)
Skrzyżowanie

Bifurcació, per l'esquerra (368 m)

--> Atenció! A continuació ens ve una pista força costeruda, llarga, amb regruixos pronunciats per a l'evacuació d'aigua i amb revolts tancats. En llargues no passareu de primera segurament, aconsellable pujar amb reductora per a no forçar la mecànica.
Panorama

Panoràmica des de les Planes (532 m)

Al fons veiem les crestes de la muntanya de Montserrat
Panorama

Plans de la Maça (516 m)

Al fons veiem el Turó de la Creu d'en Mabres
Panorama

Camps de Can Mabres (539 m)

Al fons una silueta familiar... el Castell de Castellolí
Skrzyżowanie

Cal Jaume Bruguers, per l'esquerra (541 m)

> Documentació: "Cal Jaume Brugués. Descripció: Masia de planta rectangular, de grans dimensions, que consta de planta soterrani, planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és de teula àrab a dues vessants i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a migdia. Les obertures són de disposició regular, majoritàriament emmarcades amb pedra treballada. Les façanes són de pedra lligada amb morter de calç i conserven part de l'arrebossat original, amb els escaires i elements de ressalt de pedra treballada. Presenta dos volums secundaris, que es troben adossats a la banda esquerra de la façana de migdia. Un d'ells consta de planta soterrani, planta baixa i planta pis en forma de galeria; i l'altre, de planta soterrani i planta baixa, a mode de terrassa de la galeria. La masia forma un barri tancat amb accés per un gran portal, amb l'any "1913" inscrit. Actualment és una casa de turisme rural. Història: Les primeres referències documentals de la masia corresponen al capbreu de l'any 1497. Era anomenada com a mas del Baró, primer, i com el mas Baró, més tard. La casa originària es trobava al peu del castell, fora de la muralla, i ja al segle XVI es va traslladar al seu emplaçament actual. Les terres del mas no constituïen una unitat compacta, sinó que eren separades les unes de les altres, probablement establertes en moments diferents. Podrien correspondre a les terres del feu que el comte de Barcelona cedia al senyor del castell. La família pagesa que l'explotava va adquirir el cognom Baró fins a l'any 1628, quan després del naixement d'una pubilla, va passar a mans de Salvador Llucià, nét d'Antoni Baró. Segons la documentació, l'any 1661 va ser comprat temporalment per Joan Gras. L'any 1694 Jerònia Soteres i Gras el va restituir a Jaume Brugués i a Maria Rosa Muset, descendents dels antics propietaris." Font: https://patrimonicultural.diba.cat/element/cal-jaume-brugues
Architektura sakralna

La Creueta. Església de Sant Vicenç (424 m)

> Documentació: "Sant Vicenç de Castellolí. Sant Vicenç és una església ruïnosa sobre un turó proper al nucli urbà de Castellolí (Anoia) protegida com a bé cultural d'interès local. Està bastida a mig pendent entre el castell i l'actual poble. És d'una nau, amb creuer i tres capelles per banda i campanar de torre de base quadrangular. Tenia retaules de l'època barroca i pintures (les pintures al fresc fetes per un pintor francès que passà ocasionalment pel lloc). Les restes de les pintures encara es poden veure a les capelles laterals i a la planta central: angelets, músics, decoracions en vermell, marró, blau fosc, etc. Fou destruïda en part el 1936 i des d'aleshores fou abandonada. Pertany al segle XVIII, any 1705, substituint l'antiga parròquia del lloc i primitiva capella del Castell de Castellolí. Fou destruïda durant la Guerra Civil, l'any 1936 i substituïda per la tercera església parroquial, construïda l'any 1940, de maons i neoromànica.[1]" Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Vicenç_de_Castellol%C3%AD A la dreta d'aquesta església, seguint el sender hi ha una petita ermita.
Zdjęcie

Arribem a Castellolí (400 m)

> Documentació: "Castellolí. Apunt històric. El terme està documentat des de l’any 961 i el seu castell des del 1003, quan fou atacat pels sarraïns. En aquella època es coneixia com Castel Hodelino, o Castell d’Aulí, d’on deriva el nom de Castellolí. El Castell d’Aulí fou destruït el 1004 en l’expedició d’Abd al-Malik al-Muzaffar, i en la seva defensa morí el noble Audesind. Durant el segle XII el castell va pertànyer a la família Bell-lloc i els Jorba, i finalment als Cardona, que en van conservar el domini fins al segle XIX. El domini directe va ser exercit per la nissaga dels Castellolí en els segles XII i XIV. (Informació extreta de Wikipèdia)" Font: https://www.castelloli.cat/municipi/
Parking

Final ruta. Castellolí enllaç amb l'A-2 (411 m)

En aquest lloc trobareu un parell de restaurants/cafeteries amb terrassa per a celebrar el final de la ruta. Salut!

14 Opinie

 • Zdjęcie robertml

  robertml 1 wrz 2021

  I have followed this trail  View more

  Ruta muy entretenida, fácil con tiempo seco, reductora imprescindible para las subidas mas pronunciadas. Muchas gracias a Joan por organizarla!!

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 2 wrz 2021

  Muchas gracias robertml por tus comentarios y valoración de la ruta y en especial también por vuestra genial compañía. Un placer compartirla!
  Saludos,
  Joan Rover

 • Zdjęcie alexbtt38

  alexbtt38 2 wrz 2021

  I have followed this trail  View more

  Ruta recomenable, molt propera a grans nuclis de poblacio,en un traçat en constant puja-baixa,recomenable en punts concrets l'us de la reductora.
  El circuit trialer que es passa,també es divertit.
  Quant nosaltres la vàrem realitzar,poc tràfic rodat i poca gent.
  Molt bona descripcio de la ruta, Joan Rover,un 10.

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 2 wrz 2021

  Molt agraït alexbtt38 per la teva valoració i aportacions a la ruta. Ha estat tot un plaer compartir-la amb tots. La companyia, un 10!
  Salutacions,
  Joan Rover

 • Zdjęcie josep.gps

  josep.gps 7 wrz 2021

  I have followed this trail  View more

  Ruta molt treballada. I aprop de BCN....com en té acostumats en Joan. Tot un luxe seguir-la....
  Gràcies per compartir!!!

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 7 wrz 2021

  Les gràcies a vosaltres per la vostra estimada companyía, ha estat un plaer compartir aquests moments que espero aviat tornem a repetir. Gràcies també pels teus apreciats comentaris i valoració de la ruta :-)
  Salutacions,
  Joan Rover

 • Terrano2020 11 wrz 2021

  I have followed this trail  zweryfikowane  View more

  Gran ruta Joan y espero poder acabarla, ya que por falta de tiempo, solo nos fue posible llegar hasta el Bruc. Nos quedará pendiente llegar hasta Castelloli. Muchas gracias por tus aportaciones. La gran claridad y documentación de las rutas hace posible que podamos serguirlas sin ninguna complicación. Hasta la próxima!

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 11 wrz 2021

  Gracias a ti Terrano2020 por elegir la ruta y por tu valoración y comentarios de la misma, siempre apreciados.
  Pues te animo a finalizarla, la parte que te queda no está nada mal, te va a gustar seguro :-) Ya nos contarás la experiencia cuando la hagas.
  Salud y 4x4!
  Joan Rover

 • Zdjęcie Costarnau

  Costarnau 13 wrz 2021

  Hem fet part de la ruta aquest cap de setmana. De fet hem fet tota la ruta fins a Castellolí, però un cop al castell de Castellolí ja ens hem retirat per falta de temps. Molt xula, sensilla i recomanable. Gràcies per la ruta!

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 13 wrz 2021

  Moltes gràcies Costarnau pels teus comentaris i valoració de la ruta. Us queda una part interessant pendent, us animo a fer-la quan sigui convenient. Celebro que us hagi agradat :-)
  Acabo de publicar una nova ruta que segurament us agradarà també:
  https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/ruta-4x4-manresa-serres-colomer-i-cal-torre-cogullo-cal-torre-grevalosa-serres-grau-i-rubio-jorba-b-83348140
  Salut i fins aviat!
  Joan Rover

 • Zdjęcie TerraTroll

  TerraTroll 18 paź 2021

  I have followed this trail  zweryfikowane  View more

  Hola, de las rutas que he hecho de Joan es la que mas me ha gustado. Mucha variedad de caminos y entornos.
  Lastima que no haya llovido en los últimos días porque hay mucho polvo en los caminos.

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 18 paź 2021

  Muy agradecido TerraTroll por tus comentarios. Para mi es un honor que te haya gustado y que además nos compartas tu experiencia.
  Es posible que te guste también la que va de Manresa a Jorba, publicada recientemente. Te animo a descubrirla!
  Saludos,
  Joan Rover

 • Zdjęcie Pau RRC

  Pau RRC 21 lis 2021

  I have followed this trail  zweryfikowane  View more

  Ruta matinal feta,en 3 hores,molt xula,fàcil de seguir i fàcil de fer per un 4x4, exceptuant les dos zones trialeres que es passen que pujen la dificultat i la diversió.

 • Zdjęcie Joan Rover

  Joan Rover 21 lis 2021

  Moltes gràcies Pau RRC per escollir la ruta, pels teus apreciats comentaris y per la teva valoració, de gran ajuda per qui vulgui fer-la també.
  Salut i 4x4!
  Joan Rover

You can or this trail